Az akadémistákból álló futsalosok nyerték az országost

2019.02.04. 21:51

Magabiztos felcsútiak

A felcsúti Endresz György Általános Iskola futsalcsapata a fináléban meggyőző fölénnyel, 6-0-ra verte kaposvári ellenfelét, és ezzel 2018 után ismét aranyérmet szerzett a diákolimpiai nagydöntőben.

Nagy Péter

Csatakiáltással ünnepelt a címvédő Debrecenben Fotó: Diákolimpia

Címvédőként érkezett a cívisvárosba a felcsúti Endresz György Általános Iskola IV. korcsoportos fiú együttese, miután közel egy esztendővel ezelőtt 7-1-re felülmúlta békéscsabai riválisát a Diákolimpia országos futsaldöntőjében.

A Vál-völgyiek Móron selejteztek még januárban, ahol a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium elleni 2-0-s diadalukkal az élen végeztek a megyei rangsorban.

A Puskás Akadémia ifjú növendékeire épülő gárda furcsa módon kisebb ellenállásba ütközött a hajdúsági megmérettetésen, hiszen a csoportkörben a Szombathelyet 4-0-ra, a Szentest 8-0-ra, a Kaposvárt 3-1-re, a Tiszakécskét pedig 10-0-ra verték, és így első helyen jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Csatakiáltással ünnepelt a címvédő Debrecenben
Fotó: Diákolimpia

A legjobb nyolcban azonban már más volt a tészta, de mind a negyed-, mind az elődöntőt sikerrel abszolválták Sulyok Attila tanítványai, akik előbb a győrieket, majd a kisvárdaiakat szomorították el 2-1-es diadalukkal. Az utolsó meccsen azzal a Kaposvárral találkoztak, amelyet a csoportban egyszer már két vállra fektettek. A finálé aztán mindent hozott, csak izgalmat nem, erről legkevésbé a felcsútiak tehettek, akik 6-0-val ütötték ki a Somogy megyei brigádot. A legtechnikásabb játékos az Endresz György Általános Iskola labdarúgója, Pataki Noel lett, míg a legjobb edző címet mesterük, Sulyok Attila kapta.

A győztes csapat tagjai: Gazdag Merse, Szekeres Enzo (kapusok); Kiss Norbert, Koch Levente, Pataki Noel, Szabó Norbert, Szabari Roland, Szalai Szilárd, Szijjártó Ármin (mezőnyjátékosok). Felkészítő edző: Sulyok Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában