nem felel meg a kritériumoknak

2019.02.13. 19:42

Loic Nego nem lesz válogatott

Csütörtöktől magyar állampolgárnak vallhatja magát a Mol Vidi FC francia származású labdarúgója, aki azonban nem felel meg a FIFA által kiszabott honosítási kritériumoknak, így nem állhat Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére.

Nagy Péter

A francia származású játékos többé nem számít légiósnak

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Futótűzként terjedt a hír tavaly, miszerint Willi Orbán után Loic Nego is címeres mezt ölthet, így a magyar labdarúgó-válogatott két, nemzetközi szinten is (el)ismert játékossal bővülhet. A feltételezés viszont nem helytálló, mivel a Mol Vidi FC francia színekben U19-es Európa-bajnoki címet szerző futballistája az első lejátszott FIFA-tétmérkőzésén (utánpótlás meccsről van szó) nem volt hazánk állampolgára, sőt, a felmenői között sincs magyar.

A francia származású játékos többé
nem számít légiósnak
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

 

Ennek ellenére az NB I egyik legmagasabb szinten teljesítő légiósa Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere társaságában felesküszik a magyar zászlóra csütörtökön reggel, ami után a piros-kékek játékoskerete eggyel kevesebb idegenlégióst számlál majd. Nego eddig 148 találkozón szerepelt a Vidiben, amellyel tavaly bajnoki címet szerzett, idén pedig az Európa-ligában menetelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában