nem okoz majd problémát a továbbjutás

2019.02.20. 16:04

Iváncsics volt a meccs hőse

A labdarúgó Magyar Kupa 9. fordulójában sok helyzetet kidolgozott a MOL Vidi FC a Taksony ellen, de csak minimális előnyt szerzett a visszavágóra.

Ferencz Balázs

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Ugyan szerda kora délután volt, mégis nagy sürgés-forgás lett úrrá a dunaharaszti DMTK-pálya környékén. Igaz, nem a hazaiak, hanem a szomszédos Taksony SE vívott fontos csatát az albérletben. A Magyar Kupában már a legjobb nyolc közé jutás a tét, s az NB III-as Taksony a bajnoki címvédőt, nem is oly rég még a Chelsea ellen az Európa-ligában vitézkedő MOL Vidi FC-t fogadta. Persze, hogy sokan szerették volna testközelből látni Negóékat, így nem csoda, hogy a szomszédos Arany János utca lakói is jegyet váltottak, s a kerítésen belülről szemlélődtek – holott a házuk erkélyéről, vagy a tetőtéri ablakból is láthatták volna a derbit. A Pest megyei település polgármestere végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást, majd a Vidi az első 45 percben nem rontotta el a hazaiak ünnepét. Pedig akár már az első 25 percben eldönthette volna továbbjutást a piros-kék egylet. A Taksony szinte át sem lépte a felezővonalat, a fehérváriak kedvükre vezethették támadásaikat, melyek végén rendre foghatták a fejüket, mert hatalmas helyzetek maradtak ki. A végletekig kijátszott akciók végén vagy a kapu fölé, vagy mellé szállt a labda, de legtöbbször az NB III Közép-csoportjában hetedik helyen álló együttes kapusa, Iváncsics Alex bravúrjai térítették el a labdát. A meccs elején még bátortalanul, majd a gólnélküli állást tartva egyre erősebben harsogott a hazai szurkolók légószirénája. Nikolov két ígéretes helyzetben is rontott, előbb a kapu mellé helyezett, majd a kapusba lőtt. Pátkai labdáját Huszti lőtte kapura, Iváncsics védett, majd Futács Márkó csúsztatását fogta a kapus hatalmas bravúrral. Hangya bal oldali, ígéretes lökete fölé szállt, majd Futács fejesét tolta ki a léc alól a taksonyi hálóőr.

 

Fordulás után került először helyzetbe a Taksony: Szilágyi beadása után az egyébként másodedzőként is ténykedő Győri fejesét védte Tujvel. Mindent elpuskázott a Vidi, amit lehetett. Az 57. percben Kovács István remek cselei után középre adott, Scsepovics azonban egy védővel a nyakán 2 és fél méterről durrantott messze a kapu fölé. A meccs hőse kétségtelenül Iváncsics kapus volt, aki fantasztikus védéseket mutatott be. Egy szögelt után ismét Futács csúsztatott, majd Pátkai 17 méterről helyezett volna a léc alá, de a Taksony 23 éves, Pécsen nevelkedett kapusa repült a labdákért. A 78. percben aztán megkönnyebbülhettek a fehérváriak. Egy hazai szöglet után gyors kontrára iramodott a Vidi, Hangya sprintelt a labdával, Kovácshoz passzolt, aki a csereként beállt Armin Hodzichoz játszott, a csatár jobbal a bal alsó sarokba helyezett, 0-1. A hajrá megint Iváncsics védéseiről szólt, Hodzic duplázását hiúsította meg a portás. Maradt a soványka, egygólos Vidi-győzelem, de minden bizonnyal nem okoz majd problémát a továbbjutás.

Jegyzőkönyv

Taksony SE–MOL Vidi FC 0-1 (0-0)

Dunaharaszti, 1500 néző. Vezette: Csonka (Medovarszki, Szvetnyik)

Taksony: Iváncsics – Meiszter, Hesz, Kozári, Bene, Szilágyi, Győri, Pfister, Reznek, Tárkányi, Hamar. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Vidi: Tujvel – Nego, Juhász, Vinícius, Hangya – Kovács I. (Berecz, 84.), Nikolov, Pátkai, Huszti – Scsepovics (Hodzic, 62.), Futács. Vezetődző: Marko Nikolics.

Gól: Hodzic (78.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában