ispaics-torna

2019.02.11. 18:44

Dobogós vidis gyerekek

Folytatódott a Mol Vidi FC által rendezett téli gyermektornák sorozata, most az U8-as és az U9-es korosztály az Ispaics Tibor Emléktornán mérte össze tudását.

Káldor András

A vidisek jól szerepeltek a hazai rendezésű Ispaics-tornán

Fotó: vidi.hu

Ispaics Tibor, az egykori remek szélső megszakítás nélkül egészen 1967-ig szolgálta a Vidit, összesen mintegy 240 bajnokin játszhatott. 1967-ben feljutást ünnepelhetett az

NB I/B-ből, és bár kezdetben még 1968-ban is az NB I-es keret tagja volt – barátságos találkozókon pályára lépett –, de az élvonalban már nem debütált, és az Alba Regia csapatához igazolt. Visszavonulása után edzősködött, főként a klub serdülőivel ért el eredményeket, kétszeres országos bajnok lett velük. 51 esztendős korában, 1988. november 21-én súlyos betegség után hunyt el.

A vidisek jól szerepeltek a hazai rendezésű Ispaics-tornán
Fotó: vidi.hu

Az U9-eseknél nyolc csapat, a Debreceni Focisuli, a Lurkó UFC, az MTK, a Vasas Kubala Akadémia, a Grosics Akadémia, a FTC, az ETO FC Győr és a házigazda Mol Vidi FC együttesei körmérkőzéses formában csaptak össze. Itt az MTK zárt az élen a Mol Vidi FC és a Grosics Akadémia előtt. A legjobb játékos Lakakisz Parisz (Mol Vidi FC), a legjobb kapus Ambach Alex (FTC), a gólirály Erdei Márk (Grosics Akadémia) lett. Az U8-asoknál a Mol Vidi két csapatot indított a Bp. Honvéd, az MTK, a Vasas KA, a Lurkó UFC, az FTC és az ETO FC Győr mellett. Itt az FTC lett az első az MTK és a Mol Vidi FC Fehér csapatait megelőzve. A torna legjobb játékosa Malomsoki Milán (MTK), a legjobb kapusa Rózsa Barna (FTC), a gólkirály Kósa Benjamin (Mol Vidi FC), a különdíjas Sitku Zoárd (Mol Vidi FC) lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában