Elmaradt a bravúr

2019.02.03. 22:30

Borsos Gábor megszorongatta a világbajnokot

Nemcsak párosban, egyesben is pályára lépett Borsos Gábor, a Siófok Spartacus-Bregyó TC teniszezője a magyar férfi Davis-kupa-válogatott tagjaként a Németországtól elszenvedett sima, 5-0-s vereség alkalmával.

Nagy Péter

Borsos Gábor megszorongatta a világbajnokot Fotó: Zádor Péter

A fehérvári és siófoki egylet fúziójából született teniszklub színeiben versenyző Borsos Gábor révén Fejér megyei érdekeltsége is volt a magyar férfi Davis-kupa-válogatott Németország elleni világcsoport-selejtezőjének. Utóbbi Nagy Péterrel egy csapatot alkotva inkább párosspecialistának számít, de Köves Gábor szövetségi kapitány ezúttal egyesben is pályára küldte a rutinos teniszezőt. A mieink 5-0-s vereséget szenvedtek.

Borsos Gábor megszorongatta a világbajnokot Fotó: Zádor Péter

A csehek legyőzésével már bebizonyította rátermettségét a Borsos–Nagy duó, amely a jóval esélyesebbnek vélt Jan-Lennard Struff, Tim Pütz fémjelezte brigáddal vette fel a küzdelmet a párosmérkőzés során, miközben nemzeti együttesünk már 2-0-s hátrányban volt összesítésben. A bravúr ezúttal sajnos elmaradt, a hazaiak háromszor is brékeltek az első szettben, akik így 6-2-vel nyerték a kezdő játszmát. A folytatásban is a vendéglátók akarata érvényesült, igaz, 3-3-ig tartottuk a lépést velük, de ezután a németek már nem hibáztak, 6-3.

A világbajnok, közel 2 méteres Alexander Zverevvel színvonalas derbit játszott a folytatásban Borsos, előbbi 200-on felüli szervákkal, 6-3, 6-4-gyel hozta a kötelezőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában