Elsült a Bondár-rakéta

2019.02.12. 18:44

Bombasztikus szerváival angol közönségét is lenyűgözte

A Fed-kupa euro–afrikai zónája I-es csoportjának második helyén zárt a magyar női teniszválogatott, amelynek legfényesebb csillagává a fehérvári színekben versenyző Bondár Anna lépett elő.

Dévai N. Csaba

Világranglista-helyezését meghazudtolva, álomtenisszel rukkolt elő a fiatal játékos

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Görögország ellen a válogatott győzött, a világranglista 224. helyén álló Bondár Anna viszont még kikapott a 38. helyen álló Maria Sakkaritól. A szlovénok elleni párharc során azonban a Dalila Jakupovic felett aratott győzelme egyben az első top 100-as játékos ellen elért sikert is jelentette a Kiskút TE 21 éves versenyzője számára. Ezt követően az Egyesült Királyság elleni, csoportelsőségért folytatott párharcban előbb Gálfi Dalma kapott ki három szettben, majd Bondár a közönségkedvenc Konta ellen bár remek teljesítményt nyújtott, szintén kikapott a döntő játszmában. Az angol elleni összecsapás után felállva tapsolt a közönség a fiatal magyar teniszezőnek, aki a tornán szerzett tapasztalatairól mesélt nekünk.

Sikerült már feldolgoznia az angolok elleni mérkőzés eseményeit?

– Szerencsére igen, de elképesztő élmény volt – soha életemben nem kaptam ilyen fogadtatást. Előtte való napon vertem életemben először top 100-as játékost, és bár utána kikaptam az angol Johanna Kontától, sokkal mélyebben került belém ez az élmény. Le fogom szűrni a pozitívumokat és negatívumokat, hogy tudjak majd építkezni mindebből.

Hogyan sikerült fejben átbillennie a görög versenyző elleni vereséget követően?

– A következő meccsen, a szlovén Jakupovic elleni mérkőzés során sikerült átbillenni. Az első nap során a görög Sakkari elleni meccsen is egy világranglista 38. ellen játszottam. Nem mindennap játszik ilyen ellenfelek ellen az ember, az első nap nem igazán tudtam még felvenni a torna ritmusát. A szlovén lány ellen az első szett közepe felé és a második szettben éreztem a ritmust, a győzelem pedig végül nagy lendületet adott a folytatáshoz. Másnap Konta ellen – aki volt 4. is a világon – lassabban kezdtem, de a második szettől úgy érzem, teljesen partiban voltam vele. Bármi lehetett volna igazából, egy hajszálon múlott a mérkőzés végkimenetele a döntő szettben.

Világranglista-helyezését meghazudtolva, álomtenisszel rukkolt elő a fiatal játékos
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A játék mely elemében sikerült úgy felfejlődnie, hogy ilyen esélyes ellenfelet tudott megszorítani?

– A szerváimat mindenféleképpen kiemelném, hiszen fontos helyzetekben, break­labdáknál, komoly hátrányoknál segített. Miután belerázódtam a meccsbe, az alapvonali játékomban is teljesen egyenrangú ellenféllé tudtam válni. A felkészülés során tudtam, hogy gyors játékra kell majd számítanom, de sikerült a játék folyamán, a mérkőzés hevében változtatnom a dolgokon. Ahogy telik az idő, és minél több ilyen szintű játékossal fogok tudni játszani, annál könnyebb lesz.

Milyen volt a csapatösszhang, hogyan élte meg az együttes ezt a minden képzeletet felülmúló menetelést?

– Mindig nagy megtiszteltetés az országért teniszezni, nagyon jó volt a csapatban is a hangulat. Gálfi Dalma is nagyon szoros meccsen kapott ki angol ellenfelétől, ott már belekóstolhattam a légkörbe, de a pályán megjelenni még nagyobb élmény volt. Azt a fogadtatást pedig, amit kaptam, egyszerűen szavakkal nem lehet leírni.

Jövő héten jöhet a remek folytatás a budapesti WTA-tornán?

– Vasárnap este értünk haza, hétfőn regeneráló napom volt, tegnap kezdtem az edzést. Azt még nem lehet tudni, hogy a selejtezőkbe vagy a főtáblára kapok szabad kártyát, de oda is teljes erőbedobással készülök, és a maximumot szeretném majd nyújtani hazai közönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában