A fejlődés tetten érhető

2019.01.02. 18:50

Nem minden megye I-es labdarúgócsapatnak sikerült jól az ősz

Szokásos szezon végi értékelését ezúttal is elkészítette rovatunk, megkérdeztük a megyei I. osztályú labdarúgócsapatok vezetőit, trénereit, hogyan vélekednek a mögöttük hagyott három hónapról.

Káldor András

Masinka László (piros) szerint idő kellett az összeérésre F: 2060blog

Arra voltunk kíváncsiak többek között, hogy a szakvezetők milyennek ítélték az őszi szezon színvonalát, a csapatuk teljesítményét, valamint a felkészülésről is ejtettek néhány szót.

8. Mezőfalva – Masinka László vezetőedző:

Az utóbbi évek egyik legerősebb bajnoksága az idei, nagyon sok kiegyenlített mérkőzést játszottak a csapatok, és kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok. Nyáron jelentősen átalakult a csapat, hét-nyolc új játékos érkezett, várható volt, hogy idő kell ahhoz, amíg összeérnek csapattá. A magyar kupában elég szerencsés volt a sorsolásunk, majdnem minden meccsünket hazai pályán játszottunk, és ennek köszönhetően ki is jutottunk az országos főtáblára, bár a bajnokságban akadtak utána gondjaink, pontokat tékozoltunk el. Akadt három-négy olyan mérkőzés, amelyeken döntetlent értünk el, ahelyett hogy simán megnyertük volna őket, és ezek a pontok hiányoztak a végelszámolásnál. Az utolsó két meccsen már azt nyújtotta a csapat, amit elvártam tőlük (Lajoskomárom és Mór – a szerk.), és ezzel megteremtettük annak a lehetőségét, hogy tavasszal előrébb tudjunk lépni, hiszen három pontra vagyunk az élmezőnytől.

piros mezes Sárbogárd nem tudott Tordasról pontot rabolni, 2-0-s vereséggel zárt a derbin
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Ezeken a mérkőzéseken remekül futballoztunk, ekkor mind támadásban, mind védekezésben úgy játszottunk, ahogy igazán tudunk. Ellenben Ercsiben egy agyonnyert meccset hoztunk ikszre, Sárosdon a 70. percig két góllal vezettünk, mégsem győztünk, és a Baracsot is meg kellett volna vernünk a játék képe alapján – ezekre nem szívesen emlékszem vissza. Két olyan hazai találkozó is volt, amikor az utolsó percekben kaptunk ki a Bicskétől és a Főnix FC-től. Január 20-a táján kezdjük a felkészülést, heti egyszer teremben fogunk dolgozni, és a műfüves tornán is részt veszünk. Szeretnénk igazolni, de inkább a minőségre, mint a mennyiségre törekszünk.

9. Sárbogárd – Pajor László vezetőedző:

Egyértelműen kijelenthető, hogy az idei bajnokság kiegyenlítettebb, sokkal több az erős középcsapat, a dobogóra pályázók, és a kiesőjelöltek közötti csapatok sokszor izgalmas és jó iramú meccseket játszottak. Az ősz első öt-hat mérkőzésén kicsit talán fejben gyengébbek voltunk a jól sikerült alapozást követően. Az edzőváltás után némi javulást tapasztaltunk, habár az utolsó két idegenbeli találkozón, ha szoros küzdelemben is, de vereséget szenvedtünk.

Masinka László (piros) szerint idő kellett az összeérésre F: 2060blog

Ez talán a mentális fáradtságnak is volt köszönhető. Leginkább a hazai rendezésű, Főnix FC elleni meccset törölném ki az emlékezetemből, ez nagyarányú vereség lett (0-6 – a szerk.). Sárosdon viszont rettentően taktikusan játszottunk, ez arra utalt, hogy a fiúk fejben ott voltak, és látszott, hogy képesek megvalósítani a megbeszélteket. Meg kell jegyeznem, hogy a bicskei győzelem is jót tett a lelkeknek és a szurkolóknak. A felkészülés január közepén kezdődik, a műfüves bajnokságra pedig most is neveztünk. Jelentős változásra, nagy mozgásra nem lehet számítani, a játékosokkal még egyeztetnünk kell. Abban maradtunk a vezetőséggel, hogy próbáljuk a keretet együtt tartani, és az U19-es csapatból egy-két fiatalt szeretnék beépíteni.

10. Tordas – Korolovszky Gábor vezetőedző:

Évről évre fejlődik a bajnokság, bizonyítja ezt, hogy több olyan kolléga ül a kispadokon, akik jelentős rutinnal és játékosmúlttal rendelkeznek. Az első három-négy csapat kimagaslik, látszik, hogy több szakmai munkát és pénzt tesznek bele ezekbe a gárdákba. Nekünk most már rendszeresen az őszünk elég gyenge, mert a nyári felkészülésen nem tudunk teljes kerettel készülni a szabadságolások miatt, és ez rányomja a bélyegét a folytatásra. A magyar kupában mutatott teljesítményre lehetünk büszkék, az NB III-as Sényő ellen csak büntetőkkel maradtunk alul, kis szerencsével a legjobb 64 közé juthattunk volna, hiszen már 2-0-ra vezettünk. Több olyan meccs volt, amely nem sikerült, ezek közül talán Mezőfalván a vezetésünk után a 94. percben elszenvedett 2-1-es vereség volt a legfájóbb. Január 14-én indul az alapozás, részt veszünk a műfüves bajnokságban, a torna tökéletes alkalmat ad a bajnoki küzdelmekre való hangolódásra. Nem szeretnék mélyreható változást a keretben, egy-egy távozó és érkező lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában