Válra került a serleg

2019.01.15. 23:19

Nem a rendezők nyerték az Újévi Kupát

Immár kilencedik alkalommal rendezte meg a Szár KSE a hagyományos Újévi Teremlabdarúgó Tornát a sportegyesületek igazolt labdarúgói számára.

Káldor András

Minden labdáért hatalmas harc folyt a színvonalas tornán

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az idei megmérettetésen huszonhárom csapat képviseltette magát, Fejér megyén kívül Komárom-Esztergom megyéből érkeztek csapatok. A szervezők három hatos és egy ötös csoportba osztották a résztvevőket, előtérbe helyezve a sok játéklehetőséget. Az első nap reggelén az A csoport küzdelmeit Vál csapata nyerte meggyőző játékkal, mögöttük a Felcsút együttesének sikerült még bejutni a legjobb nyolc közé. A B csoportban a Mányi TK magabiztosan végzett az élen, mögöttük Ráckeresztúr és Sárkeresztes küzdött a továbbjutást jelentő második helyért, amelyből előbbiek kerültek ki győztesen. A C jelű kvintettből a Szár mögött az Alcsútdoboz gárdája menetelt a negyeddöntőig. Vasárnap a D jelű hatossal folytatódtak a küzdelmek, ahol a Komárom-Esztergom megyéből érkező Ete csapata diadalmaskodott, mögöttük pedig nem kis izgalom után a Lajoskomárom végzett a második helyen.

Minden labdáért hatalmas harc folyt a színvonalas tornán
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Az első negyeddöntőben Vál és Ráckeresztúr találkozóján a Vál 2-1-es győzelemmel lépett a legjobb négy közé. Ezután száriak meggyőző játékkal, 3-0-val verték ki Lajoskomárom csapatát, majd a Mányi TK tipikus egygólos mérkőzésen győzte le a Felcsútot. Utoljára Ete és Alcsútdoboz csapatai kerültek szembe egymással, az összecsapást a komáromi csapat 3-1-re nyerte. Az elődöntőben szoros mérkőzésen Ete legyőzte Mányt, Vál pedig a száriakat, így ők készülhettek a döntőre.

A bronzmérkőzésen Szár utolsó erőtartalékjait mozgósítva 4-2-re tudott nyerni Mány ellen, míg a fináléban a váli gárda helyenként tetszetős játékkal 2-0-ra legyőzte a kitűnő játékerőt képviselő etei csapatot.

A döntő után következett az egyéni díjak átadása. A gólkirály Nyitrai Róbert, a Szár játékosa lett 10 találattal. A legjobb kapusnak Szabó Tamást (Mányi TK) választották, a legjobb játékosnak járó serleg pedig Roll Martin (Ete) vitrinjébe került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában