öttusa

2019.01.31. 22:30

Messze jártak a dobogótól

A férfiak döntőjével zárult a Peridot Fedett Pályás Nemzetközi Öttusaverseny. A fináléban nyolc magyar versenyző volt érdekelt, három fehérvári pentatlonistával.

Ferencz Balázs

Harangozó Bence (20) volt a legjobb fehérvári

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Kilenc magyar legény masírozott a döntőbe még a keddi selejtező során, de aztán a hazai különítmény jelezte, nem kockáztatják a hosszú sérüléséből nemrég felépült Kasza Róbert egészségét, így a rutinos KSI-s hiába viaskodott kiválóan a kvalifikáció során, visszalépett a további versenyzéstől. Így rendkívül fiatal magyar mag szállt szembe a több klasszist is felvonultató 36-os mezőnyben, a rutint az olimpiai bronzérmes Marosi Ádám (BHSE) és a 2015-ben váltóban Európa-bajnoki ezüst érmet szerző 27 éves Málits István (Volán Fehérvár) képviselte.

Harangozó Bence (20) volt a legjobb fehérvári
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Mégsem ők, hanem az angol Myles Pillage oktatta a mezőnyt, az úszást és a vívást is nyerte a 21 éves szigetországi. A britek erős csapattal érkeztek, ha két szám után hirdettek volna győztest, teljes lett volna a sikerük, hiszen a második helyen Joseph Choong, a harmadikon Thomas Toolis állt a lovaglás előtt. De ekkor még hátravolt két (három) tusa. Legjobb magyarként Marosi Ádám viaskodott, az úszást a 15. pozícióban zárta, a vívópáston pedig 20 győzelme mellett 15-ször találták el, a kilencedik volt féltávnál. Harangozó Bence volt ekkor a legeredményesebb fehérvári. A középmezőnyben nyújtott kiegyensúlyozott teljesítményt, a 17. helyről pattant nyeregbe a volános versenyző. Klubtársai, Málits István a 29., Bernáth Bálint a 31. volt ekkor. Színvonalas lovaspályát futott a mezőny, összesen 21-en ugrattak verőhiba nélkül!

Sajnos, a magyarok közül nem mindenki. Marosi is hibázott, Bernáth és Harangozó azonban nem. Málits sokat rontott, így a lovaglás alaposan megszórta a mezőnyt. A kombinált számot 34 másodperces előnnyel kezdhette elsőként Pillage. Szabó Illés a 11., Marosi Ádám a 13., Regős Gergely a 17., Harangozó Bence a 20., Bereczki Richárd a 21., Bernáth Bálint a 24., Kardos Bence a 26., Málits István pedig a 31. pozícióból rajtolt a laser-runban. Pillage a poklot járta meg a lövészettel tarkított futásban, az angol a mezőny szinte legrosszabb kombiját produkálta, s végül csak a nyolcadik lett. A versenyt az egyiptomi Ahmed Elgendy nyerte az olasz Malan és az angol Choong előtt. A magyar srácok között Regős Gergely örülhetett a legelőkelőbb helyezésnek, a KSI sportolója a 10. helyen ért célba. Marosi Ádám a 12. lett. Harangozó Bence jól kombizott, s három helyet javítva a 17. pozíciót szerezte meg. Szabó Illés a 18., Bereczki a 20., Kardos a 22., Bernáth Bálint a 26., Málits István pedig a 29. helyen fejezte be a viadalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában