Különleges sport

2019.01.21. 21:30

Kiélezett csatákat láthattunk a teqballkupán

Szombaton a Tóvárosi Általános Iskola tornacsarnokában rendezte meg megyénkben első alkalommal az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága a viszonylag új sportágnak számító viadalt.

Káldor András

Sipos Árpád nemcsak bemutatózott, egyéniben győzni tudott

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A teqball magyar szabadalomnak számító, új, futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére. A játékot speciálisan, domborúan meghajlított asztalon játsszák, könnyen megtanulható, lényegében ha valaki már hármat tud dekázni, akkor bizonyos szinten elsajátította a teqball alapjait is.

A székesfehérvári megmérettetésre tizenhatan neveztek az ország minden részéből, a versenyt megelőzően Sipos Árpád és Blázsovics Ádám világbajnoki ezüstérmes játékosok tartottak bemutatót.

Sipos Árpád nemcsak bemutatózott, egyéniben győzni tudott
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az egyéni versenyt Sipos Árpád, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nevelőtanára nyerte, aki az elődöntőben a Dunaújváros PASE NB III-as csapatának futballistáját, Szepessy Róbertet győzte le. A harmadik helyet Bányik Csaba szerezte meg Hegedűs Sándor előtt. A vigaszágon Boyér Sándor végzett az élen, Horváth Zoltán és Guba Attila előtt. A párosok versenyében a Bányik Csaba és Blázsovics Ádám alkotta duó a döntőben Imreh Balázs és Szepessy Róbert gárdáját fektette két vállra. A bronzmérkőzésen Sipos Árpád és Izsák Anna kettőse diadalmaskodott a Parall Bálint, Tanárki Mihály fémjelezte csapat ellen. A vigaszágon Nagy Ákos és Mayer Szabolcs győzött Nagy Kornéllal és Tóth Ádámmal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában