Diadallal zárták a tábort

2019.01.17. 21:13

Kazah ellenfelét múlta felül a Csákvár csapata Törökországban

Kemény, jó iramú mérkőzésen, rendkívül fegyelmezett és jó játékkal győzte le az AFC Csákvár labdarúgócsapata a kazah utánpótlás-válogatottakat is felvonultató ellenfelét.

Káldor András

Ez a csákvári csapat lépett pályára a kazahok ellen Fotó: aqvitalfc

AFC Csákvár–Okzhetpes FK 1-0 (1-0)

AFC Csákvár: Hermány – Csilus Á. (Csonka, 46.), Falusy, Kiprich D. (Dulló, 55.), Galambos – Mészáros D., Sándor Gy. – Skribek, Daróczi, Deutsch – Sejben. A 60. perctől: Markek – Falusy, Csonka, Dulló, Baranyai – Papp M., Nándori – Simon M., Molnár Cs., Deutsch – Oroszi. V.edző: Szíjjártó István

A legenda szerint a 18. század Közép-Ázsiájának legtekintélyesebb államférfija, Ablaj kán, egy bebörtönzött lánynak nem tudott párt találni katonái közül, ezért arra kérte, hogy válasszon saját maga. A lány felmászott egy közeli sziklára, és azt mondta: „Aki nyílvesszővel átlövi a nyakamba akasztott sálat, az feleségül vehet.” A feladatot senki sem tudta teljesíteni. A szikla, amire felmászott az Okzsetpesz nevet kapta, a Csákvár utolsó törökországi ellenfele pedig ezen a néven szerepel 2004-óta.

Ez a csákvári csapat lépett pályára a kazahok ellen Fotó: aqvitalfc

Már a 3. percben vezetéshez juthattak volna a csákváriak, Csilus Ádám erőszakosan labdát szerzett az ellenfél tizenhatosán belül, pontosan játszotta meg az ötösre érkező Sejben Viktort, akit hátulról fellöktek. A török játékvezető azonban szemet hunyt a nyilvánvaló szabálytalanság felett, és elmaradt a büntető. Majd a 31. percben Alekszandr Kislicin remekül meglőtt szabadrúgása szinte leborotválta a bal felső sarkot. Aztán két perc múlva már góllá érett a magyarok fölénye, Sándor György mesterien passzolt a jobbösszekötő helyén meginduló Daróczi Zoltán elé, aki szépen fordult kapura, majd az ötös sarkáról úgy lőtt a léc alá, hogy a labda David Lioria kapusról pattant a hálóba, 1-0.

A szünet után sem hagyott alább a csákvári lendület, az 58. percben Mészáros tálalt a védők közül kilépő Sejben elé, akinek 8 méteres lövését Babakahanov bravúrral hárította. A 86. percben Simon Márk jobb oldali szöglete a berobbanó Dulló elől menteni akaró Abdulinről a kapufáról pattant ki. A Csákvár ezzel befejezte törökországi túráját, és pénteken utazik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában