Jégkorong

2019.01.21. 19:44

Ismét egy döntőben találkozik az AV19 és a MAC Újbuda

A jégkorong Magyar Kupa fináléjában a szlovák első osztályban játszó MAC Újbuda együttesével csap össze a Fehérvár AV19.

Dévai N. Csaba

A DVTK ellen mutatott játéknál több kell majd a döntőben

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Nem akármilyen mérkőzést rendeznek kedd este 20 órától az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, hiszen a magyar jégkorong zászlóshajójának tartott fehérvári együttes számára a becsületén esett csorba kiköszörülése lesz a cél. Történt ugyanis, hogy a szeptemberi Szuperkupa-döntőn az Erste Liga-győztes MAC nagyszerű játékkal előrukkolva 3-2-re legyőzte a kissé enerváltan játszó Volánt, és elhódította a serleget.

A cél tehát egyértelmű, meg kell mutatni a magyar jégkorong közösségének, hogy még mindig fehérvári a legjobb csapat hazánkban, de ez aligha lesz egyszerűbb a mai napon, mint szeptemberben. A MAC az elődöntők során a Ferencvárost búcsúztatta, nem is akárhogyan, 5-1-gyel léptek át a zöld-fehéreken. A helyzethez hozzátartozik továbbá, hogy a MAC az idei évtől kezdve már a szlovák elsőosztályban, a Tipsport Ligában vitézkedik, mégpedig kifejezetten jól, újoncként jelenleg a 13 csapatos liga 9. helyén áll. Legutóbb az Érsekújvár ellen játszott Majoross Gergely legénysége, és az egyébként jó formában lévő budaiak egy csúnya, 5-0-s vereségbe szaladtak bele. Abból, hogy milyen kemény bajnokságból érkezik az ellenfél, a szintén odaát játszó DVTK révén már kapott ízelítőt Hannu Järvenpää csapata, akik az elődöntőben hihetetlenül szoros küzdelemben, büntetők után tudták csak legyűrni a borsodiakat. Sűrűsödik tehát a magyar mezőny, mint krémleves a tejszíntől, de teljes erőbedobás mellett még mindig a koronázóváros legénysége várhatja esélyesként a találkozót. A vasárnap Dornbirnban, hosszabbítás után sikert arató Ördögök négy meccsel az osztrák bajnokság alapszakaszának vége előtt a hatodik helyen állnak, és amennyiben hozzák hátralévő meccseikből a kötelezőket, könnyedén ott is maradhatnak – ami egyet jelentene a biztos rájátszással.

A DVTK ellen mutatott játéknál több kell majd a döntőben
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Ami a kupasorozatot illeti, a Volán eddig 10-szer emelhette magasba a trófeát, míg a rendkívül fiatalnak számító MAC két éve nyert Magyar Kupát, ráadásul a Miskolc otthonában tette mindezt.

– Szeretnénk megmutatni, hogy tudunk jobb hokit játszani, mint a DVTK ellen, tudjuk azt a színvonalat hozni, amit az EBEL-ben láthatnak a szurkolók – reméljük, igaza lesz Énekes Lajos másodedzőnek, és ismét Fehérvárra költözik a Magyar Kupa serlege.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában