szinkronkorcsolya

2019.01.31. 21:04

Hétvégén kezdődik a koriszezon

Az országos bajnoksággal veszi kezdetét a versenyek sora a székesfehérvári szinkronkorcsolyázók számára.

Dévai Nándor Csaba

A Pingvin Juvenil csapat is megmutathatja, mire képes Fotó: Egyesület

Négy korosztályban, négy csapattal vág neki a szombaton és vasárnap rendezendő viadalnak a Székesfehérvár Curling Egylet Szinkronkorcsolya Szakosztály, akik augusztus óta heti több edzéssel készülnek a versenyszezonra. Az egyesület előtt álló, izgalmasnak ígérkező időszakról Bayer-Siági Nóra, az egyesület edzője mesélt nekünk.

A Pingvin Juvenil csapat is megmutathatja, mire képes
Fotó: Egyesület

– A legidősebb, felnőtt korosztályon kívül minden csapatunk ott lesz a versenyen – kezdte az értékelést. – Az U10-es pre-juvenil, az U13-as juvenil, az U15-ös basic novice, valamint a vegyes, mixed-age kategóriában fogunk indulni. A legfiatalabb korosztályunk tagjai először versenyeznek majd, míg a juvenileknél a társaság felének van már ilyenfajta tapasztalata. Akik tavaly a juvenil csapatot alkották, ők felmentek a basic novice-ba, magasabb kategóriában indulnak. Ez új terep számukra, így csupán annyi az elvárás, hogy szépen szerepeljenek ebben a komolyabb osztályban, aztán meglátjuk, hogy mindez mire lesz elegendő a többi együttes ellen.

A múlt heti évadnyitó gálán a verseny főpróbáját is megtartották a jégcsarnokban, ami után a héten még az utolsó simításokat végezték edzőikkel a fiatal korcsolyázók. A hétvégi lesz tehát az első állomás a szinkronkorisok számára, amit február végén a Budapest Kupa nemzetközi verseny követ, majd március közepén a csehországi Jihlava felé veszik az irányt, ahol szintén erős mezőnyben mérettethetik meg majd magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában