Kiizzadott győzelem

2019.01.25. 22:18

A túlórában tudtak győzni ismét a Titánok

Az Erste Liga középszakaszának 2. fordulójában a fehérváriak alaposan megszenvedtek a Vienna II otthonában, de végül a szezonban sokadszor Beukeboom góljával győztek.

Káldor András

Hatalmas küzdelemben nyertek a Titánok a bécsiek ellen

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Vienna Capitals II–Fehérvári Titánok 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1)

V: Gangel, Varjú, Sindel, Váczi

Vienna II: Lichtenecker – P. Lakos, Piff, P. Antal, Bauer 1, Hiltunen (2) – Saari (1), Satmark, Kittinger, Ranftl 1, Schlögl – Hedberg, Pallierer, Hofer, A. Maxa, Preiser, Pohl, Rohm. Edző: Santeri Heiskanen

Titánok: Gyenes – Beukeboom 1, Kiss R., Lewis (1), Mazzag, Péter A. – Reiter, Szabó B. 1, Bennett, Kiss P. (1), Szita (1) – Imre (1), Láday, Balogh B., Császár, Mihály Ákos (1) – Sándor, Almási, Buzás, Hamvai 1. Edző: Kiss Dávid

Kiállítások: 26, ill. 4 perc

Ahogyan előzetesen várhattuk, küzdelmes első harmadot láthattak a kilátogató szurkolók, valamivel többet lőttek kapura a bécsiek, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, ám ezek közül egyet sem sikerült értékesíteni.

Nem indult jól fehérvári szemszögből a középső játékrész, sokan még a büfében a teájukat kortyolgathatták, amikor a 22. percben Fabian Ranftl Timo Hiltunen passzából bevette Gyenes Dávid ketrecét, 1-0. Egészen a 34. percig kellett várni a kék-fehérek egyenlítő találatára, ekkor Szabó Bence talált be Mihály Ákos előkészítéséből, 1-1. A szünet előtt még a rendkívül rutinos, a bécsieket tíz éve erősítő Philippe Lakos került a büntetőpadra, így előnnyel indíthatta Kiss Dávid legénysége a záró húsz percet.

Hatalmas küzdelemben nyertek a Titánok a bécsiek ellen
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Igencsak felpörögtek az események a második pihenő után, a 44. percben Sascha Bauert szolgálta ki Hiltunen, a csatár pedig nem hibázott, 2-1. Hamar jött a fehérvári egyenlítés, Hamvai egy percen belül behozta a hátrányt, 2-2.

A rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a felek, jöhetett a hosszabbítás. Az utolsó két percben Maxa kiállítása után előnybe kerültek a Titánok, és ezt nagyon gyorsan ki is használták Micheal Brock Beukeboom révén, 2-3.

A játéknap másik mérkőzésén a DAB 7-2-re kikapott a Gyergyó otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában