Szófiában harcolnak a kosarasok

2019.01.29. 21:37

A továbbjutás reményében

A FIBA Europe Cup hétközi fordulójában Szófiában meccsel a csoportot vezető Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, az utolsó Lukoil Levski ellen.

Horog László

A nemzetközi szereplésért jár a pacsi Lóránt Péteréknek Fotó: fiba

A szerdai fordulóban érintett két együttes merőben más utat jár be a hétvégéken, mint hét közben. A Lukoil Levski esélyeshez méltóan vezeti hazája bajnokságát, 12-2-es mérleggel, a Beroe Stara Zagora (113) és a szintén a FIBA Europe Cup J-jelű csoportjában érintett BC Balkan (10-5) és a korábbi, nemzetközi fordulóból megismert Rilski Sportist (85) követik. A fehérváriak az Európa Kupában remekelnek, január elején vették át a vezetést a négyesben, az Ironi Ness Ziona izraeli legyőzésével. A második körben mindössze egyszer szenvedtek vereséget, az első meccsen hosszabbításban kaptak ki 88-82-re Botevgradban, azóta háromszor nyertek zsinórban, itthon a Levski, legutóbb a Balkan ellen. Az albások ugyanúgy 3-1es mérleggel, 7 ponttal állnak, mint a Ziona, a Balkan BC kétszer nyert és kétszer vesztett, ezáltal 6 pontos, a szerdai rivális Levski mindegyik meccsét elbukta, kiszállt a további küzdelmekből, koncentrálhat hazája bajnokságára. Az Alba múlt héten előbb legyűrte a Balkant 65-64-re, szombaton azonban fájó, 79-74-es vereséget szenvedett a szezon meglepetéscsapatától, a Jászberénytől a Gáz utcában. A fehérváriak honi színtéren továbbra sem tudnak elmozdulni a 11. helyről, ami minden előzetes várakozást alulmúl.

A nemzetközi szereplésért jár a pacsi Lóránt Péteréknek
Fotó: fiba

Nem tartott a csapattal a center, Jordan Heath, aki az utolsó nemzetközi meccsen agyrázkódást szenvedett, emiatt a hétvégi bajnokit is kihagyta, helyette a fiatal tehetség, Lukács Norbert kelt útra. A küldöttség tagjai kedden délelőtt Bécsből utaztak Szófiába, 19.30-tól 21 óráig gyakoroltak a SFC Universiada névre hallgató, négyezres csarnokban. Szerdán 10-től átmozgató edzésre kerül sor, a meccset magyar idő szerint 18 órakor vívják

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában