Jégkorong

2019.01.10. 20:15

A ráadásban buktak az U18-as lányok

Harmadik összecsapásán második vereségét szenvedte el a magyar U18-as női jégkorong-válogatott az ausztriai Divízió 1/A-s világbajnokságon. A végső győzelemre is esélyes németekkel szoros meccset játszottak a magyar lányok.

Ferencz Balázs

Bedő Botond szerint a németek ellen mentek a legjobban

Fotó: Soós Attila

Egy győzelem és egy vereség után korcsolyázott jégre a Bedő Botond szövetségi edző által irányított U18-as magyar válogatott a hibátlan Németországgal szemben. Fegyelmezett játékra készült az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia játékosát, Horváth Imolát is foglalkoztató nemzeti együttes, s az első harmadban nem is okozott csalódást, nem rezdült a magyar háló, igaz, a német sem. Sőt: a 30. percben Váradi Orsolya vezetést szerzett a mieinknek. Azonban az ekkor már fölényben hokizó németek a periódus utolsó pillanatában egyenlítettek…

Bedő Botond szerint a németek ellen mentek a legjobban
Fotó: Soós Attila

A harmadik harmad elején Welcke révén fordított a feljutásra is esélyes hölgykoszorú, 1-2. Elpuskázta emberelőnyeit a magyar csapat, de az utolsó percben Bedő Botond kapusa helyett mezőnyjátékost küldött be, s 4 másodperccel a vége előtt Kreisz Emma hosszabbításra mentette a meccset. A ráadás elején azonban Jule Schieff er eldöntötte a meccset, 3-2-re nyertek a németek. Magyarország a 4. helyre csúszott vissza a vb tabelláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában