A harmadik helyen kezdte az ázsiai viadalt

2018.12.12. 19:51

Kovács Bálint dobogóra állt Katarban

A fehérvári pilóta bronzéremmel nyitotta az arab országban megrendezett nemzetközi gyorsaságimotoros-bajnokság első fordulóját a hatszáz köbcentisek között.

Nagy Péter

A székesfehérvári motoros télen sem pihen Fotó: Ahmed Feisal

Két futammal vette kezdetét a Katarban zajló Losail Ázsia-bajnokság, amelyen Európából számos MotoGP-specialista is képviselteti magát. A székesfehérvári Kovács Bálint immár második alkalommal vesz részt a közel-keleti állam nemzetközivé avanzsált pontvadászatában, a 17 éves sportoló a tavalyihoz hasonlóan idén is a Superstock 600-as kategóriában áll rajthoz. Biztatóan indult a hétvége a Fejér megyei motorosnak: Kovács előbb a hivatalos időmérőn megszerezte a negyedik rajtkockát, majd rögtön az első versenyen a harmadik pozícióban intették le, így felállhatott a dobogó legalsó fokára. A második futamom sem hiányzott sok az „éremhez”, de végül negyedikként zárt.

A székesfehérvári motoros télen sem pihen
Fotó: Ahmed Feisal

– Az első futamon egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy dobogóra állhassak, ugyanis kiesett előlem a riválisom. A második versenyen ugyan lemaradtam a pódiumról és negyedik lettem, de sikerült megjavítanom a tavalyi legjobb köridőmet, ráadásul végig konstans körökre voltam képes – így nem lehetek ezzel sem elégedetlen. Pihenésre nincs lehetőségem, hiszen a hétvégén máris jön a második forduló, ahol szeretnék még jobb teljesítményt nyújtani – közölte a fiatal tehetség. A H-Moto Team üdvöskéje a magyar motorsport egyik legnagyobb ígérete, ifjú kora ellenére az ezresek mezőnyében idén hazai körrekorddal magyar bajnoki címet szerzett a Hungaroringen, illetve a német Suzuki Cupban összesítésben a harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában