nem okoztak csalódást

2018.12.04. 20:43

Ketrecharc, illetve kempós érmek sárosdi módra

A Sárosdi Kempo Sportegyesület az elmúlt hetekben sem tétlenkedett: a HMMAF – Hungarian Mixed Martial Arts Federation, azaz Magyar MMA Országos Sportági Szövetség – két amatőr ketrecharcviadalán két versenyzőjét indította. A Fejér megyei sportolók nem okoztak csalódást, kiválóan teljesítettek.

V. Varga József

A győztes abai ketrecharcos, Kugler András kezét emelik a magasba Fotó: Az egyesület

Amint Koncz Gábor edző elmondta lapunknak: Kugler Andrásnak a két megmérettetésen három ellenféllel kellett megküzdenie, akik közül kettőt a második menetben kényszerített feladásra földharc technikával, míg harmadik ellenfelét egy jól sikerült ütéskombinációval 20 másodperc alatt a padlóra küldte. Andris – 22 éves kora ellenére – rutinos kempós, az abai harcos már tíz alkalomnál is többször győzött ketrecben, és számtalan full kontakt mérkőzés van a háta mögött.

Csizmadia Dániel Szombathelyen és Sopronban is egy-egy riválissal mérkőzhetett, és mindkettőt egyhangú pontozással győzte le. Dani 16 éves, így kadett korosztályban, fejvédőben zajlott a küzdelem, de ebben a kategóriában is teljes erővel lehet ütni állásból, valamint földön testre és fejre egyaránt. Nagy lépés volt ez a számára, mivel eddig főleg light kontakt meccsei voltak, melyben egyébként nagyon eredményes, hiszen Portugáliá­ban világbajnoki címet nyert egy WAC (World All-Styles Championship) nemzetközi nyílt kempóversenyen.

A győztes abai ketrecharcos, Kugler András kezét emelik a magasba
Fotó: Az egyesület

Koncz Gábor az egyesület legutóbbi, úgyszintén sikeres zen bu kan kempo és harcművészeti versenyeiről is beszámolt. Versenyzőik az Eger, a Katana (Nagykáta) és a Sárvíz Kupán (Seregélyes), valamint a belügyi és rendvédelmi szervek országos budo- és küzdősportviadalán – népszerű nevén a TEK-gálán – ugyancsak halmozták az érmeket.

Utóbbi seregszemlén Koncz Viktória gi és no gi földharcban nem talált legyőzőre, így a dobogó legmagasabb fokára állhatott két alkalommal is; a combat grappling (a test üthető és rúgható állásból és földön, valamint feladásra lehet kényszeríteni az ellenfelet) szabályrendszerben pedig ezüstérmes lett. Szakács Sándor K1 szabályrendszerben tizenhat versenyzőből a második helyet szerezte meg, aki két ellenfelét egy-egy perc alatt kiütötte, míg harmadik összecsapásán a riválisa visszalépett. Szakács végül a döntőben szűken, pontozással kapott csak ki profi versenyzőtársától, így az előkelő második helyet szerezte meg a Fejér megyei egylet tehetséges ketrecharcosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában