Jégkorong

2018.12.19. 22:16

Először végzett kapott gól nélkül a Fehérvári Titánok gárdája

Magabiztos játékkal, összesen harminchat lövést eleresztve győzött a Fehérvári Titánok jégkorongcsapata az Erte Liga szerdai játéknapján.

Dévai N. Csaba

Sok helyzetet kidolgozva győzött a Fehérvári Titánok csapata

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Parádésan kezdődött a Schiller-Vasas HC elleni összecsapás, alig több, mint ötpercnyi játék után John Lewis révén szerezték meg a vezetést a titánok, 1-0. A gólt követően inkább kapusedzésen érezhette magát az ember, mint Erste Liga-mérkőzésen, alaposan megizzasztva a vendégek hálóőrét, Tóth Balázst. Előbb Császár Hunor lőtte telibe a kapuvasat, majd Papp Kristóf lövése csattant ugyanott, míg Péter Andor lövését egy akrobatikus mozdulattal hárította az összesen 17 védést bemutató hálóőr.

Egygólos fehérvári vezetésnél fordultak tehát a csapatok a második játékrészre, aminek az elején előbb Szlama majd Schmál lőtt a fehérvári kapura, ezzel megtörve a hazaiak hegemóniáját. A harmad felénél járva Szabó Bence lőhetett üresen, de a Vasas kapusa ismét a helyén volt. Momentumai voltak csupán a vendégeknek, azt viszont el kell ismerni, hogy Seregély szólója nyolc perccel a vége előtt egy szép momentum volt, lövése nem sokkal csúszott el Gyenes kapuja mellett. A játékrész vége felé haladva egyre többször kellett játékba avatkoznia Gyenesnek, például Czakó lövésénél, amikor csak másodszorra lett meg a korong a hazaiak kapusának. Az első fehérvári kiállítást is a kapus könyvelhette el, miután a játéktéren kívülre emelte a korongot. Az emberelőnyből rendkívül veszélyes volt a Vasas, Buzás remek közbenyúlása kellett egy alkalommal, hogy megállítsa az üres kapura lőni készülő vendégcsatárt. A harmad legvége aztán ismét a titánoké volt, de újabb gól nem született már, maradt a csupán egygólos hazai előny.

Sok helyzetet kidolgozva győzött a Fehérvári Titánok csapata
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Szemmel láthatóan nem akart úgy járni a fehérvári együttes, mint a középső harmadban, az első pillanattól kezdve ott toporgott az ellenfél kapuja előtt. Ennek eredménye kevesebb mint három perc alatt mutatkozott meg az eredményjelzőn, amikor Kiss Patrik lövése talált utat a Vasas kapujába, 2-0. Amennyire jót tett a második gól megszerzése a hazaiak lelkivilágának, annyira rosszat tett a mérkőzésnek, egyre inkább elmaradoztak a helyzetek. Kiss Roland lövése nem sokkal zúgott el a Vasas kapuja mellett, majd Vas Márk próbálkozása is hasonló véget ért.

A mérkőzésen több gól már nem esett, a Fehérvári Titánok csapata úgy zsebelte be a három pontot, hogy a szezon során először nem kapott gólt. A találkozó után Kiss Dávid vezetőedző szintén a remek védekezést emelte ki, na meg azt a remek formát, amiben az el

múlt fordulókban csapata játszott. A játéknap másik Fejér megyei érdekeltségű mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák 3-2-es vereséget szenvedett az Újpest együttesétől, így a DAB maradt hetedik, míg a Fehérvári Titánok a nyolcadik helyen áll.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 200 néző. V: Wolf, Nagy A., Árkovics, Sindel

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom, Vas Márk, Kiss P. 1, Lewis 1 (1), Péter A. – Láday, Reiter A., Bennett, Madácsi, Mihály Ákos – Szabó B., Kiss R., Császár, Hamvai, Mazzag – Sándor F., Imre P., Buzás. Vezetőedző: Kiss Dávid

Schiller-Vasas HC: Tóth K. – Bukor, Seregély, Bödök, Schmál, Szlama – Surányi, Tornyai, Lőczi, Rózsa, Varga T. – Garát, Inglis, Csiki, Fliszár, Gágyor – Belényesi, Bugár, Czakó, Szlépka, Turbucz. Vezetőedző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 2, ill. 2 perc

Kapura lövések: 36-26

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában