Ismert labdarúgók és jó meccsek emelik az idei focifesztivál rangját

2018.12.28. 21:20

Az esélyesek továbbléptek

Pénteken már minden tekintetben „élesben” is kezdetét vette a Videoton Baráti Kör Egyesület által szervezett XIX. Fehérvári Kispályás Futballfesztivál, ahol a favoritoknak nem okozott gondot a továbbjutás.

Káldor András

A narancsmezes Sárépszer címvédőhöz méltó játékkal simán továbblépett a csoportjából a VOK parkettáján

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Visszakanyarodva az előző nap történéseire: késő éjszakába nyúlt, és fejeződött be a Red Blue Devils Szurkolói Kupa. Bár a 12 csapatos mezőny a csoportmeccsek során nagyjából kiegyenlített képet mutatott, a folytatásban már kiemelkedett a Barátok-Csíkszereda és a Debrecen gárdája, így nem lehetett azon csodálkozni, hogy ez a két csapat jutott a döntőbe, melyet végül a hajdúságiak nyertek.

A nemzetközi tornán az előző évekhez hasonlóan három csoportban négy-négy csapat kezdte meg a küzdelmeket. Az „A” Citroen-Fábián csoportban elsőként a kétszeres címvédő Sárépszer Kft. csapata lépett pályára a Boiron Homeopatia ellen. Mindkét alakulat évek óta indul az Alba Ligában, jó meccset játszottak, melyen 2-1-re a Sárépszer nyert. Soraiban az egykori vidis középpályás, Lattenstein Norbert mellett a Puskás Akadémián nevelkedő Baracskai Roland, Pribék Patrik Iváncsáról, a móri Tar Bálint, és Klémán Máté, valamint a Sárbogárd kapusa, Matócza Dániel játszott. A Boiron gárdáját az NB II-es Csákvár csatára Molnár Csaba, Bognár Bence az Iváncsából és Paudits Patrik erősítette, aki a Vidi, illetve a Csákvár támadója volt, most pedig a Dorogban játszik. A javarészt a megye egyes Főnix FC játékosaiból álló Mind1 FC a Heloszia Velenciával – mely Ikarus-Maroshegy csapatát képviselte – csapott össze elsőre, és aratott 2-0-s győzelmet. A folytatásban a Sárépszer ugyan ikszelt a Mind1-lel, de utána esélyeshez méltóan nyert 6-0-ra a Heloszia ellen. Mindenesetre a csoport élén végeztek jobb gólkülönbséggel a Mind1 előtt.

A narancsmezes Sárépszer címvédőhöz méltó játékkal simán továbblépett a csoportjából a VOK parkettáján
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A 70. évét taposó Szabó Imre immár több mint hatvan éve szurkol a Vidinek, rendszeresen a két ünnep között a VOK-ban tölti napjait.

– Nem mondhatnám, hogy a feleségem kifejezetten örül ennek, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy eddig hány tornát hagytam ki. Jók a csapatok, több olyan játékost is láthatunk, akik a nagypályán is bizonyítottak – hangsúlyozta.

A „B” SHS Építő csoportban a dunaújvárosi kispályás bajnokság reprezentánsa, a fehérvári tornák állandó résztvevője, a Karmacsi Autó – melyben a megyei I. osztályból több jól ismert játékos: Gyalus Zoltán, Ivacs Gábor, Szalánczi Gergő, Fridrich Dávid és Márki Dénes – lépett parkettre, nem bírt a Tatáról érkezett FTK Építőkkel. A délvidéki Csantavér nem jelentett gondot a Budakesziről verbuválódott Anonimus csapatának (2-5), melyben ott találtunk két profi futsalost Sikur Lajos és Csernai Gábor személyében. Mindenesetre a Sárépszerhez hasonlóan a Karmacsi Autó csapata is megrázta magát, és hátralevő két meccsét nagy különbséggel megnyerte, így csoportelsőként az FTK-t megelőzve lett első.

A „C” Mantaro Building Kft. csoportban a Gárdony megye egyes csapatára épülő Working Kft. együttese éreztette az osztálykülönbséget a megye hármas VSC Csókakő ellen, hiszen 10-0-s megsemmisítő győzelmet ért el. A csoport másik párosításában a Veszprémből származó Jóbarátok csapatában, a Vidiben is megforduló, most, pedig a CFR Clujban szereplő Lang Ádámmal, valamint az újpestiek éles lövészével, Novothny Somával találkozhattunk. Ellenfelük a Kárpátaljáról meghívott Beregvidék volt, melyet 5-1-re győztek le, annak dacára, hogy soraiban egykori Puskás-nevelés, a nagybégányi születésű Gajdos Zsolt is ott volt. Ezt a kvartettet a Jóbarátok nyerték a Beregvidék előtt.

A Női Kupa első meccsén nagy csatát vívott a sötét mezes Ikarus a Székelyudvarhely csapatával
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Kora délután kezdetét vette a Női Kupa hat csapat részvételével. A mezőny felét az az elszakított országrészekből meghívott együttesek – Magyarkanizsa (Délvidék), Székelyudvarhelyi Vasas Femina (Erdély), és a Beregvidék ISE (Kárpátalja) alkották. A torna döntőjére lapzártánk után került sor. A lelátón Szabó József a Videoton legendája, a Mol Vidi női csapatának edzője is szakavatott szemmel figyelte a tehetségeket.

– Lennének olyanok, akiket érdemes lenne leigazolni, de egyelőre külföldről még nem hozunk játékosokat – mondta a magyarkanizsai lányokat dicsérve a legenda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában