Forró szívvel, hideg fejjel focizni

2018.11.08. 11:30

A fehérváriak éles, okos játékkal szeretnék újra legyűrni a PAOK-ot

Három fordulóval az Európa-liga csoportkörének zárása előtt mérföldkőhöz érkezett a Mol Vidi FC együttese. Ha hazai környezetben is nyerni tud a PAOK Szaloniki ellen, akkor nagyon közel kerül a továbbjutáshoz.

Ferencz Balázs

Marko Nikolics (szemben) kiváló hadvezérnek bizonyult eddig, több nagynevű ellenfelét is meglepte az általa irányított Vidi. A szakmai stáb most is biztosan kiötlött valami furfangos tervet

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Chelsea-t nem lehet befogni. De ezt már a labdarúgó Európa-liga csoportkörének sorsolásakor tudni lehetett. Azonban a golyók tánca közben csak álmodozhattak a magyar labdarúgásért szorítók, vagy abban tevékeny szerepet vállalók arról, hogy a honi bajnok, azaz a Vidi fel tudja venni a harcot európai riválisaival. Nos, Marko Nikolics alakulata már bizonyította, hogy igenis van helye a nemzetközi porondon. A BATE Boriszov elleni derbin még a Lazovics távozása utáni zavar érezhető volt a csapat játékán és az eredményen is (0-2), azonban Londonban csak 1-0-s vereséget szenvedtek a fehérváriak a világ egyik legjobb együttese, a Chelsea vendégeként. Igazán nagyot október 25-én dobbantott a Vidi, mikor Szalonikiben páholta el 2-0-ra a görög bajnokságot még mindig veretlenül vezető PAOK-ot. Most ismét a fekete-fehérek ellen vezeti csatába fiait Nikolics mester, aki biztosra veszi, hogy nyomokban sem hasonlít majd a csütörtökön, 18.55-től a Groupama Arénában megvívott összecsapás a görögországihoz.

Marko Nikolics (szemben) kiváló hadvezérnek bizonyult eddig, több nagynevű ellenfelét is meglepte az általa irányított Vidi. A szakmai stáb most is biztosan kiötlött valami furfangos tervet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Szeretném, hogy mindenki hozzászokjon: a Vidi európai szinten játszik, s nemcsak azért jöttünk az Európa-ligába, hogy elfocizgassunk, hanem hogy versenyezzünk, s jó eredményeket érjünk el. Ez a csapat megmutatta, hogy az európai hadszíntéren bárkinek kellemetlen ellenfele tud lenni – mondta Marko Nikolics, a Mol Vidi FC vezetőedzője. – A PAOK nem engedheti meg magának, hogy félvállról vegye a meccset, biztos, hogy a legerősebb összeállításában szerepel majd, hiszen égetően szüksége van a pontokra.

Élen a Chelsea

A Chelsea 9 ponttal vezeti az Európa-liga L csoportját, azonban a BATE, a PAOK és a Vidi 3-3 ponttal áll mögötte. Vagyis mintha nulláról indulnának a második, továbbjutó helyért vívott versenyben. Ezért lesz kulcsfontosságú a ma esti derbi, melyet minden bizonnyal telt ház, 22 ezer néző előtt vívnak majd a felek.

– Örülök, hogy telt ház lesz. Mert a szív, a szenvedély fontos a labdarúgásban, s a játékosoknak sokat jelent, ha támogatják őket a szurkolók. Ezek a játékosok nagyon megérdemlik a biztatást – fogalmazott a tréner. – A PAOK nagyon jó csapat, remek kvalitású játékosokkal, akik egy-egy villanással el tudnak dönteni meccseket. Az első másodpercig tiszteljük őket, aztán harcolnunk kell. Csak éles és okos játékkal lehet elérni eredményt a görögök ellen. Jól felkészültünk a PAOK-ból. Sok barátom érkezik Görögországból, kívánom nekik, hogy érezzék jól magukat, de ne a végeredmény miatt. Nyomás alatt szeretek dolgozni, mert ez jó dolog, azt jelenti, hogy komoly klubnál dolgozunk, nagy célokkal. Matematikailag jó eredmény lenne a döntetlen is, de ha erre játszanánk, akkor biztos vereség lenne a vége.

Anel Hadzic minden meccsen rengeteget robotol
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Itthon is nyerni akarnak

A fehérváriak középpályása, Kovács István szerint a Vidi idegenben jobban teljesít, mint a hazai pályaként szolgáló Groupama Arénában, de bízik benne, hogy megmutatják: Budapesten is tudnak nyerni.

– Az a célunk, hogy továbbjussunk a csoportból. Meg szeretnénk ragadni a lehetőséget, szeretnénk tovább élni az álmainkat, ehhez fontos, hogy a PAOK-ot is felül tudjuk múlni – jelentette ki Kovács István. – Az első meccs jó kiindulási alap lehet a mi játékunkat figyelembe véve, mert szinte tökéletes volt Szalonikiben. Nemzetközi szinten nüanszok döntenek, nem szabad, hogy a hév elvigyen bennünket, mint például a BATE ellen. Profin, forró szívvel, de hideg fejjel kell tennünk a dolgunkat a pályán. Idegenben szerényen, alázatosan, a helyünket ismerve a futball térképén játszunk, itthon pedig az eredményesség mellett szeretnénk szépen is játszani. A BATE ellen megfizettük a tanulópénzt, nem követhetjük el még egyszer azokat a hibákat. Célunk, hogy továbbjussunk, megpróbálunk szervezetten futballozni. Most már meg kell próbálnunk a hazai nézők előtt is nyerni, vagy ha a játék képe olyan lesz, akkor a döntetlennek is örülni. Lehet, hogy a döntetlen is elegendő lenne számunkra, de nem írnám alá előre ezt az eredményt.

– Nem fogjuk elkövetni még egyszer azt a hibát, amit két hete Szalonikiben, amikor lenéztük a Vidit – mondta a PAOK román vezetőedzője, Razvan Lucescu. A tréner nagyon fontosnak nevezte a mai mérkőzést, amely előtt nem számolgatnak, egyszerűen csak felkészülnek, kimennek a pályára és megpróbálják a legjobbjukat nyújtani. – Mindenképp győzni akarunk – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában