Az U–15-ös labdarúgók avatták fel az új stadiont

2018.11.14. 18:30

Hanzli Dominiké az első

November 21-én, az Újpest elleni bajnokin akár telt ház előtt debütálhat a Mol Vidi FC NB I-es labdarúgó-csapata régi-új otthonában, a Sóstói Stadionban. Azonban a pályát nem a felnőttek, hanem az U–15-ös játékosok avatták.

Ferencz Balázs

2015 decemberében játszottak utoljára a piros-kékek a székesfehérvári arénában. Az új Sóstói Stadion kedden még a fiatalokat, jövő szerdán már az élvonalbeli gárdát fogadja Fotó molvidi.hu

A felvidéki, dunaszerdahelyi DAC, a Puskás Akadémia FC és a Vidi U–15-ös csapatai mérték össze erejüket egy minitorna keretében a megújult Sóstói Stadionban. Megilletődötten vonultak a frissen locsolt gyepre az utánpótlásgárdák futballistái, áhítattal tekintettek körbe a piros-kék színbe öltözött arénán. A minitorna főpróba is volt egyben, vizsgázott a pálya, a világítás, az eredményjelzők, valamint a kiszolgáló eszközök és helyiségek.

Miközben a mérkőzések szervezői a létesítményt tesztelték, a 30 perces összecsapások során a Horváth Zoltán dirigálta Mol Vidi FC előbb 1-0-ra győzte le a DAC-ot. Az aréna első, „nem hivatalos” gólját a Vidi 14 esztendős támadója, Hanzli Dominik szerezte.

2015 decemberében játszottak utoljára a piros-kékek a székesfehérvári arénában. Az új Sóstói Stadion kedden még a fiatalokat, jövő szerdán már az élvonalbeli gárdát fogadja
Fotó molvidi.hu

– Nagyon jó érzés volt betalálni az új stadionban, remélem, hogy sok gólt fogok még itt rúgni – mondta az ifjú csatár, aki nem csupán találatának, de csapata sikerének is örülhetett. A felvidékiek ellen a Puskás is nyert, 2-0-ra, Guber és Pataki góljaival. A két Fejér megyei műhely alakulatainak összecsapásán Petres Márk 2. percben szerzett góljával a Vidi nyert 1-0-ra, s elsőként ünnepelhetett tornagyőzelmet a Csíkvári úti arénában. A jövő szerdán 19 órakor kezdődő Újpest FC, a december 2-i Honvéd és a december 16-i Ferencváros elleni összecsapásokra szóló minibérleteket még ma meg lehet váltani, azonban szinte az összes bérlet elkelt már elővételben. Az egyes meccsekre szóló belépőjegyek árusítását november 16-án kezdi a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában