Bravó!

2018.11.25. 19:38

Fehérvári érmek az Európa-bajnokságon

Az Újpesti Jégcsarnokban rendezték a Shinkyokushin, Kyokushin Európa-bajnokságot. Az Alba Regia két versenyzővel képviseltette magát az utánpótlás-seregszemlén.

Horog László, Ferencz Balázs

Az Alba érmes karatékái, Dvéri Maja és Fehérvári Ádám

Fotó: ARSC

A versenyt kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) kategóriákban rendezték az U16-os és U21-es korcsoportban az első napon, később a felnőtt Open, azaz súlycsoport nélküli, nyílt küzdelmekre került sor. A viadalon a különböző kategóriákban 437 fő versenyző vett részt 25 országból. Az erőpróbát az európai Shinkyokushin Szervezet védnöksége alatt rendezték, de meghívást kaptak más kyokushin szervezetek versenyzői is. Az Alba Regia SC-t két sportoló képviselte a magyar válogatott tagjaként. Dvéri Maja az U16-os korcsoport kata versenyszámban egy svéd, egy litván és egy ukrán versenyzőt legyőzve a második helyen végzett. Csak a versenyszámot megnyerő Maria Virtudes Estebán spanyol karatékával szemben maradt alul. Fehérvári Ádám egy andorrai és román versenyzőt legyőzött, majd kikapott egy ukrán karatéstól, bronzérmes lett. Dvéri Maja küzdelemben is szerepelt az 50 kg-os súlycsoportban, ahol egy bolgár legyőzése után alulmaradt egy litvánnal szemben, pontszerzőként az 5–8. helyen végzett.

Az Alba érmes karatékái, Dvéri Maja és Fehérvári Ádám
Fotó: ARSC

– Mivel a formagyakorlat eredménye nagyban függ a bírói megítéléstől, nagyon sajnáltam, hogy az általam jobbnak látott Majával szemben a spanyol lány diadalmaskodott. Hasonló a véleményem Fehérvári Ádám szereplésével kapcsolatban is. Természetesen örülünk az ezüst- és bronzéremnek, valamint a küzdelmi helyezésnek – mondta klubedzőjük, Kovács Ferenc.

A Fehérvár Karate Akadémia is meghívást kapott az Eb-re. Dezső Kata Rita az U21-es korosztály 55 kilogrammos korcsoportjában egészen a döntőig menetelt, ahol a nagyon erős tempót diktáló ukrán ellenfél kicsit meglepte. Magára talált aztán, erőteljes testütésekkel hátrálásra kényszerítette ellenfelét, de már késő volt, meg kellett elégednie az ezüsttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában