Hitehagyott játék, csúnya vereség

2018.10.07. 09:05

Zsinórban harmadszor maradt alul idén az Alba Fehérvár

A férfi kosárlabda bajnokság 2. fordulójának rangadóján az Egis Körmend aránylag gyorsan elintézte a visszafogott teljesítményt nyújtó Alba Fehérvárt.

Káldor András

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Egis Körmend – Alba Fehérvár 83-65 (27-12, 15-13, 24-23, 17-17)

Vezette: Benczur, Ádám, Goda

Körmend: McNeaill 8, Price 13/3, Ferencz 18/12, Hammonds 18, Bergstedt 11. Csere: Bradford 5/3, Németh Á. 1, Csorvási 4, Lajsz 2, Bán 3. Megbízott edző: Bojan Hristovski

Alba: Cartwrigth 10/3, Boykins 17/6, Filipovity 1, Lóránt 5, Heath 24/12. Csere: Freeman 6, Varga M., Bullock, Tóth P. 2. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Két, az utóbbi napokban rettentően csalódott gárda találkozott, a hazaiak Debrecenben kaptak ki meglepetésre, míg az Albának a PVSK, valamint a BC Dnyipro elleni meccse zárult számukra vesztes végeredménnyel.

Az első percek kiegyenlített játéka után meglódult a körmendi szekér, Ferencz Csaba két hármasa, valamint Jonas Bergstedt zsákolása, és sikeres büntetője mellett duplázott, és először volt tíz pont a csapatok között (17-6). Sok volt az eladott labda az Alba oldalán, a kinti dobásokkal, és a lepattanók megszerzésével is adósak maradtak a Dzunics-tanítványok. Így nem lehetett azon csodálkozni, hogy a negyed végére 15 ponttal vezetett a hazai gárda. A folytatásban ugyan próbáltak kapaszkodni a fehérváriak, de ennek túlságosan sok foganatja nem volt, mert a második játékrész első három percében sem lett kisebb a különbség. A legnagyobb differenciát pedig – amely 18 egységnyit hozott a körmendi konyhára – Desonta Bradford triplája jelentette a 15. percben (34-16). Dzunics Braniszlav időkérését követően valamelyest közelebb férkőzött az Alba, de tíz ponton belülre nem kerültek a nagyszünetig, sőt, a pihenőre még jobban kinyílt az olló (42-25).

Kicsivel jobban kezdett ugyan az Alba a harmadik negyedben, de aztán a továbbiakban is megmaradtak azok a hibák, amelyek jellemezték a játékukat, ráadásul gyorsan, a 23. percre összeszedték az ötödik személyit, és húszpontos lett a körmendi előny Leyton Hammond büntetői után (50-30). Más kérdés, hogy ezután mindkét csapat pontatlanul szórt, talán Heath 27. percben, zsinórban dobott két triplája volt az egyetlen, amely lelkesítően hathatott fehérvári oldalon (57-41). Egyedül ő volt dicsérhető, nemcsak a kék-fehérek, hanem a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Ahogy a mérkőzés hajrájához közeledtek a csapatok, a Körmend is engedett szorításon, némileg tudott kozmetikázni az álláson az Alba Fehérvár, bár azért arra figyeltek a vendéglátók, hogy 13 ponton belül ne nagyon jussanak.

– Nem játszottunk jól, már az első negyedben nagy hátrányba kerültünk, mert nagyon sok hibát követtünk el támadásban és védekezésben egyaránt. A hazaiak agresszíven kosárlabdáztak, és az első félidőben nem találtuk ennek az ellenszerét – értékelte csapata játékát Dzunics Braniszlav.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában