Spanyolországban bizonyított a 19 éves bokszoló

2018.10.12. 12:00

Szépen csillog az ezüst Nagy Angéla nyakában

A Videoton Box Club üdvöskéje, Nagy Angéla fiatal kora ellenére már számos alkalommal öregbítette a magyar ökölvívósport hírnevét. A Valenciában megrendezett nemzetközi junior versenyen is így tett, ahol a dobogó második fokára állhatott fel.

Bagotai Balázs

Nagy Angéla gőzerővel készül az ifi világbajnokságra

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Nem vártam el semmit magamtól, csak a vb-re szerettünk volna készülni – kezdte beszámolóját a spanyolországi eseményről Nagy Angéla. Az első körben egy papíron gyengébb hazai versenyző ellen lépett ringbe a Videoton Box Club növendéke, és könnyedén túl is jutott rajta. Az esélytelenek nyugalmával indulhatott neki a döntőnek a fehérvári hölgy egy Puerto Ricó-i ellenféllel szemben.

– Két meccset is nyert előttem, számítottam rá, hogy vereséget fogok szenvedni, de így is százszázalékosan odatettem magam – folytatta.

Az első menetet nyerte a magyar bokszoló, de a másodikban egy sajnálatos sérülést szenvedett, így a hátralévő időben már nem tudta kihozni magából a maximumot.

– A harmadik menetre már úgy engedett vissza az edzőm, hogy csak elmozoghatok ellenfelem elől, ha nem így teszek, bedobja a törölközőt.

Így egy ezüstéremmel gazdagodott Nagy, ami miatt egyáltalán nem volt csalódott. Nem úgy, mint a veszélybe kerülő ifjúsági világbajnoki részvétellel kapcsolatban, hiszen a szövetségnél fennálló anyagi problémák miatt az ő szereplése is kérdésessé vált.

Nagy Angéla gőzerővel készül az ifi világbajnokságra
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

– Ez lett volna a következő versenyem, de nem biztos most az utazás. Ezenkívül a magyar bajnokságra készülök.

Angéla júliusban Debrecenből érkezett Fehérvárra, és azóta nagyon jól érzi itt magát.

– A napi két edzés az adott, amióta itt sportolok. Most a valenciai verseny után volt egy kis pihenőm a sérülésem és egy kisebb betegség miatt, de már gőzerővel készülök a következő megmérettetésre, ami remélem a világbajnokság lesz – zárta mondandóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában