Hétszer köszöntek be a Titánok az erdélyieknek

2018.10.25. 22:26

Összetört a Brassó

Egy indulatokkal és kiállításokkal teli összecsapáson végül sima győzelmet aratott a fehérvári jégkorongcsapat, visszavágva ezzel a múlt heti brassói fiaskóért.

Bagotai Balázs

A két erdélyi játékos gyűrűjében korcsolyázó Mark Bennettnek ezúttal kevesebb szerep jutott, a társak a kanadai támadó helyett is könnyen megoldották a feladatot

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A jégkorong Erste-liga huszonnegyedik játéknapjának egyetlen találkozóján a jó formában lévő brassói gárda vendégeskedett Fehérváron.

A hazaiak hozták a tőlük már jól megszokott lendületes kezdést, az első tíz percben a korong szinte el sem hagyta a sárga mezesek harmadát. A kapuvas is többször csattant, de a gólig egészen a tizennegyedik percig kellett várni, amikor Polc Patrik hatalmas védése után a jobb oldalon érkező Michael Beukeboom elemi erővel ütötte a pakkot a hosszú felsőbe, 1-0. A játékrész utolsó percében Kornakker Dániel volt a helyén, és hárította a vendégek eddig legnagyobb lehetőségét.

A két erdélyi játékos gyűrűjében korcsolyázó Mark Bennettnek ezúttal kevesebb szerep jutott, a társak a kanadai támadó helyett is könnyen megoldották a feladatot
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A szünet után egy brassói kiállítás borzolta a kedélyeket – svéd mesterük nem keveset reklamált is emiatt –, majd egy újabb figyelmetlenséget követően már kettős emberelőnyben rohamozhattak a Titánok. Ahogy illik, ezt ki is használták: egy nagy kavarodás után Császár Hunor kotorta közvetlen közelről a kapuba a játékszert, 2-0. A gól után Garrett Clarke közjátéka miatt állt percekig a játék, aki nem volt hajlandó elfogadni büntetését, és leülni a büntetőpadra.

Emiatt meg is kapta a végleges fegyelmit. Így öt a három ellen támadhattak a hazaiak, akik nem fecsérelték el ezt a lehetőséget sem, egy lendületes akció végén Kiss Patrik volt eredményes, 3-0. Forrtak az indulatok a pályán, a kiállítások sorban követték egymást. A huszonhetedik minutumban ismét kettős előnyben hokiztak Kiss Dávid fiai, és nem meglepő módon folytatták is a gólgyártást, 4-0. A huszonkilencedik játékpercben aztán kicsúcsosodott a feszültség. Kiss Patrik második gólja után már 5-0 volt az állás, amikor Beukeboom és Carlson egymásnak estek. Mindkét játékost végleges fegyelmi büntetéssel küldték le a jégről.

 

Az utolsó húsz percre sem állt le a két gárda, egy gyors fehérvári találatra kettővel is válaszoltak a brassóiak, 6-2. Ezek után nagy erőkkel jött előre a sárga mezes alakulat, de többször már nem jutott el a pakk a hálóba. Legalábbis vendégrészről. Mihály egyéni akciója után Kiss Patrik állította be a végeredményt, 7-2.

A Fehérvári Titánok pénteken 18 órakor Újpestre látogatnak.

JEGYZŐKÖNYV

Fehérvári Titánok–Corona Brasov 7-2 (1-0, 4-0, 2-2)

Székesfehérvár, 310 néző. V.: Gangel, Berger (Árkovics, Kis-Király).

Titánok: Kornakker – Beukeboom 1, Kiss P. 3/1ee, Lewis, Mihály (2), Sándor (1) – Bennett, Madácsi (1), Reiter, Szita 1ee, Vas M. – Császár 1ee (1), Kiss R., Mazzag 1, Szabó B. (1), Vizi – Balogh B., Buzás, Erdély, Hamvai, Láday (2). Vezetőedző: Kiss Dávid.

Brassó: Polc – Carlson, Gliga (1), Lidhammar, Peretiagin, Tendler – Clarke, Dorofeev (1), Péter, Tranca (1), Zsók 1 – Bíró, Borisenko (1), Mihály Á., Molnár Zs. 1, Nagy I. – Bíró M., Bíró O., Mihály E., Molnár Z., Vasile. Vezetőedző: Kjell Lindqvist.

Kiállítások: 31, illetve 105 perc.

Kapura lövések: 40-32

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában