kézilabda

2018.10.21. 19:18

Nem kegyelmezett a Dunaújváros

Fölényes, kettős győzelemmel lépett tovább a Dunaújvárosi NKKA együttese a női kézilabda EHF-kupa 2. selejtezőköréből, miután hazai pályán földbe döngölte a Spono Eagles csapatát.

Ferencz Balázs

A kék mezes svájciak csak szemlélői voltak a dunaújvárosi lányok lerohanásainak, tetszetős támadásainak

Fotó: kohaszkezi.hu

Már az első összecsapáson, idegenben szerzett 14 gólos előnyt a Dunaújváros, így a visszavágó formalitásnak tűnt. S edzőmeccs lett belőle. Szakmailag szinte értékelhetetlen csatát vívott egymással a DKKA és a Spono Eagles, főként azért, mert a svájciak mindössze tíz játékossal érkeztek Magyarországra. Csak az első percekben tudták tartani a Kohászt, 6-4- es állásig követték a hazaiakat. A svájciak a 12. és a 20. perc között egyszer sem tudtak betalálni az egyébként jól védő Tomasevics kapujába. 21-7-nél fordultak a csapatok, s a folytatásban is kedvükre dobálták góljaikat a hazaiak, teljesen szétcincálva a hét kezdő játékosát is nélkülöző Spono tisztes helytállásba vetett hitét.

A kék mezes svájciak csak szemlélői voltak a dunaújvárosi lányok
lerohanásainak, tetszetős támadásainak
Fotó: kohaszkezi.hu

 

DKKA–Spono Eagles 43-14 (21-7) DKKA: Tomasevics – Kazai 3, Ferenczy 5, Szalai 3, Sirián 4, Szekerczés 7, Klujber 5. Csere: Csapó (kapus), Cifra, Nick 2, Dombi 1, Grosch 7, Bouti 2, Molnár, Fodor, Mihály 4. Vezetőedző: György László. Spono Eagles: Troxler – Marku 1, Amrein 4, Wick 1, Aselmeyer 3, Wyder 3, Hauptlin 2. Csere: Schüpbach (kapus), Spaar, Wey. Vezetőedző: Mirco Stadelmann. A DKKA 78-35-ös gólaránnyal jutott be az EHF-kupa selejtezőjének harmadik fordulójába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában