A távolugró edzője ujjongott

2018.10.17. 22:58

Endrész Klaudia megérdemelte a sikert

12 arany, 7 ezüst, 4 bronz. Ez a magyar csapat éremtermése az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Buenos Airesből az ARAK atlétája, Endrész Klaudia ezüstmedállal térhet haza.

Ferencz Balázs

Az idei szezonban már több versenyen is jelezte az ARAK Utánpótlás Akadémia dunaújvárosi távolugrója, hogy kiemelkedő tehetsége a magyar atlétikának. Egyéni csúcsot döntött, majd többször megugrotta legjobbját, majd az év utolsó nagy megmérettetésén, az Argentínában rendezett, s kedden zárult Nyári Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon túl is szárnyalta azt. Szó szerint. Endrész Klaudia 626 centimétert ugrott a viadal második fordulójában, s a verseny utolsó ugrásáig az élen állt, majd jött a belga Maita Beernaert, aki 631 centis repülésével előzött, s összesítésben 12,32 métert teljesített, mindössze egyetlen centivel megelőzte a magyar lányt. Házi Éva tanítványa így ezüstérmet szerzett Buenos Airesben.

- Benne volt már egy kiugró eredmény, nagyon megérdemelte ezt a sikert – értékelte Endrész szereplését edzője,Házi Éva. – Rengeteg versenyünk volt az utóbbi időben, ahol megvoltak az árulkodó részsikerek, egy-egy nagy, de érvénytelen ugrás, nagyon stabil, erős átlagok, ezért nem mondom, hogy meglepetés volt a 626 centiméteres eredmény. Ráadásul volt egy érvénytelen kísérlete, ami saccra 630-640 centi között lehetett – tette hozzá az edző.

A Fehérváron tréningező dunaújvárosi lány már a viadal előtt jelezte, ő kifejezetten örül, hogy az eddigi versenyektől eltérően kétszer négy kísérletet teljesíthet.

– Még mindig furcsa belegondolni, hogy egy ifjúsági olimpiai éremmel tér haza Buenos Airesből. Sajnos nem tudtam kiutazni vele, de a számítógépen és a telefonomon végig követtem a történéseket, majd megőrültem, ugráltam, tapsoltam, szuggeráltam a kijelzőt, hogy jöjjenek az eredmények, miközben azt mormoltam, gyerünk, meg tudod csinálni. Hála az égnek meg is csinált mindent, amit előzetesen megbeszéltünk és elterveztünk – mesélte a sikeredző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában