Bizonyítottak a megyei fiatalok

2018.10.18. 21:21

A volános Walthier Laura és Kolonics Dani remekeltek

Az elitbajnoksággal zárult az utánpótlás öttusázók idei versenyszezonja, a megyei versenyzők tíz érmet gyűjtöttek, kilencet a volánosok, egyet pedig a móriak.

Horog László

A volános sikerduó, Walthier Laura és Kolonics Dani

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Kisalföldön bonyolította le a hazai szövetség az utánpótlás egyik legrangosabb hazai versenyét, egyben szezonzáróját, az Elitbajnokságot. Hat korosztályban szerepeltek a fiatal sportolók egyéniben és váltóban, U10-től egészen az U16-os korosztályig. A viadalon a korábbi Magyar Kupa-­fordulók során – öt erőpróbát rendeztek előzőleg – legjobban teljesítő sportolók jutottak szerephez, az alsó korosztályokban 16, az idősebbeknél 12 versenyző bizonyíthatta tehetségét. Fejér megye képviselői ezúttal is kitettek magukért, összesen tíz érmet szereztek, a 14 éven aluliaknál vegyes váltóban a Volán Fehérvár két tehetsége, Wal­thier Laura és Kolonics Dániel állhatott a dobogó legfelső fokára. Teljesítményük nem volt meglepő, a korábbi MK-fordulók során is végig ott voltak az élen. Egyéniben ezúttal mindketten ezüstérmet szereztek.

A volános sikerduó, Walthier Laura és Kolonics Dani
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Eredmények: Egyéni: U14 lány: 2. Walthier Laura (Volán Fehérvár), U14 fiú: 2. Kolonics Dániel (VF). Váltók. U11 mix: 2. Hegyi Luca–Bognár Levente (VF), U12 fiú: 2. Mészáros Márton–Vámosi Márk (VF), U12 mix: 3. Juhász Eszter–Gellért Zsombor (Móri Öttusa SE), U13 mix: 3. Nyakas Vera–Böhm László (VF), U14 lány: 3. Simon Vivien–Gyarmati Lili (VF), U14 fiú: 2. Jassó Zalán–Wéber Máté (VF), U14 mix: 1. Walthier Laura–Kolonics Dániel (VF), U15 fiú: 2. Csák Milán–Tasnádi Ádám (Volán Fehérvár).

– Sportolóink ismét kitettek magukért, Walthier és Kolonics sikerére számítottunk, előzőleg is jó eredményeket hoztak. A többiek is kiegyensúlyozottan szerepeltek nemcsak az Elitbajnokságon, de az egész szezonban – közölte Nagy Csabáné, a Volán utánpótlás szakágvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában