Összezuhantak a végére

2018.10.04. 20:42

A bajnokság után Dnyipróban sem ment az Albának

A fehérvári kosárcsapat sima vereséget szenvedett a FIBA Europe Cup 2. selejtezőkörének odavágóján az ukrán bajnokság ezüstérmesétől. A kék-fehérek az első negyedet ugyan megnyerték, a folytatásban azonban ellenfelük felülkerekedett, és 94-78-ra győzött.

Káldor András

Az albás Allerik Freeman 15 pontig jutott szerdán Fotó: FIBA

A találkozó elején minden tekintetben jobb csapatnak tűnt az Alba, ültek a triplák, és a palánk alatt is hatékonyan dolgoztak a fehérváriak a kosárlabda FIBA Europe Cup csoportköréért zajló párharc első felvonásán. A folytatás már koncentrációs problémákkal telített volt, a második játékrészben mindössze hat pontot dobtak az albások, ez éppen csak arra volt elég, hogy két ponttal maradjanak le riválisuktól. Ekkor teljesen elveszítették a fonalat, nem mentek be a hármasok, és elképzelés nélkülivé vált a játékuk.

A harmadik negyed derekán már az ukránok vezettek tíz ponttal, innentől aztán már nem volt megállás. Bár a hajrában próbáltak korrigálni Lóránt Péterék, de a nagy rohanással éppen az ellenkezőjét érték el: végeredményben akkora különbséggel kaptak ki a Fejér megyeiek, mint amennyivel az elején vezettek.

Az albás Allerik Freeman 15
pontig jutott szerdán Fotó: FIBA

– Nagyon jól kezdtünk, az elején minden a terveink szerint alakult. Sok triplát bedobtunk, aztán azt gondoltuk, hogy ez lesz majd az egész meccsen. A második negyedben azonban rossz döntések miatt könnyű kosarakat kaptunk, és ellenfelünk ekkor a játék minden elemében fölénk nőtt. A legnagyobb problémánkat a sok eladott labda jelentette. A nagyszünet után sem a legjobb lehetőségeket választottuk, a megbeszélt védekezést is elrontottuk. Az utolsó negyedben még felkapaszkodtunk öt-hat pontra, majd teljesen szétestünk. A keddi visszavágón az utolsó másodpercig kell koncentrálnunk, ha tovább szeretnénk jutni ebből a párharcból – fogalmazott csalódottan Dzunics Braniszlav, az Alba vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában