Megérdemelt siker

2018.09.03. 20:35

Tornagyőzelmet ünnepelhettek a fehérvári jéghokisok

Keményen küzdött a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán. A gárda méltón tisztelgett az egykori legenda előtt.

Keszi Gréta

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvár AV19 „új csapata” szeptember első hétvégéjén mutatkozott be a hazai közönségnek a X. Ifj. Ocskay Gábor Emléktornán. A „Kiscsicsó” emlékére létrehozott eseményre idén az EBEL-ben érdekelt KHL Medvescak Zagreb, az alpesi ligás Asiago HC és a francia Grenoble érkezett. Hannu Järvenpää vezetőedző előzetesen elmondta, hogy komoly ellenfelekkel kell megmérkőzniük, de mindent meg fognak tenni, hogy megnyerjék a tornát. Nem csak üres szavakkal dobálózott a finn szakember, az együttes minden tagja keményen odatette magát, hogy méltón szerepeljenek az összecsapásokon.

A Zágráb (világos) nem adta könnyen magát az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna döntőjében Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az első találkozón meglepte olasz ellenfelét – és a közönséget is – a házigazdák teljesítménye, 6–3-ra legyőzték az Alpesi Liga tavalyi bajnokát. A döntőben, így a Medvescakkal találkozhattak Kógerék, ám a zágrábi gárda sem tudott akadályt gurítani a Järvenpää-­legénység elé, 4–3-ra alulmaradt. A fehérváriak pedig a tornagyőzelem mellett, ahogy Erdély Csanád mondta: üzenetet is küldtek az EBEL-szezonnyitóra a horvátoknak, hiszen ellenük kezdik majd meg az osztrák liga 2018/2019-es idényét.

– Természetesen örülök a győzelemnek. Őszintén remélem, hogy valakit nagyon boldoggá tettünk, aki már nem lehet közöttünk, de fentről egész hétvégén vigyázott ránk. Összességében elégedettnek kell lennem ezzel a hétvégével, hiszen két megnyert mérkőzés boldogságra ad okot, de ennél még jobbnak kell majd lennünk – vélekedett Hannu Järvenpää.

A torna megnyerésében a légiósoknak is motivációt adott az, hogy kiért is léptek jégre

– Nagyon jó volt a csarnok hangulata, hiszen szurkolóink hihetetlenül hangosak voltak. Szinte már el is felejtettem, hogy milyen az, amikor elkezdődik a szezon és életre kel a jégpálya. Ifj. Ocskay Gábor az egyik legnagyobb ikon a székesfehérvári és a magyar jégkorongban, így azt gondolom, az ő emlékének is tisztelegtünk azzal, hogy itthon tartottuk a kupát. A csapatban jó az összhang, és a célunk, ahogy az edzőnk is mondta az érkezésünkkor, hogy erős és összetartó együttes legyünk, ezáltal minél előrébb végezzünk a bajnokságban – árulta el Tero Koskiranta, aki volt csapata ellen játszotta a döntőt.

A tornán különböző kategóriákban a legjobb játékosokat is díjazták. A legjobb fiatalnak a fehérvári Stipsicz Bencét választották.

– Mindenképpen motivációt jelent számomra, hogy én lettem a torna legjobb fiatal játékosa, és boldog voltam, hogy ilyen kiváló közönség előtt jól tudtunk teljesíteni. Ezt a szezon eleji formát kell továbbvinni az egész gárdának, és nekem is még többet hozzátenni a játékhoz az esztendő során – mondta a 21 éves védő.

A hétvégén ismét remekelt a hazaiak hálóőre, Mac Carruth, így kiérdemelte a legjobb kapusnak járó díjat. A legjobb csatár jutalmát is egy volános, Hári János zsebelte be, míg a legjobb védő a zágrábi Kyle Hardy lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában