fontos lépés a világkupa-részvétel felé

2018.09.04. 21:43

Szalontay a legjobb négy között

Nagy nemzetközi versenyen szerepelt kiválóan a VeloClass Velence országos csúcstartó kerékpárosa, Szalontay Sándor.

Ferencz Balázs

Szalontay Sándor (elől) remekül versenyzett

Fotó: VeloClass

A leggyorsabb magyar pályakerékpáros a csehországi Prostejovban UCI CL1-es besorolású, vagyis a legmagasabb kategóriájú GP Prostejov – Otmar Malecek Emlékversenyen indult, ahol a hagyományos sprintszámban a 4. helyen végzett, s fontos lépést tett a világkupa-részvétel felé. A 200 méteres kvalifikációs időmérőn a második legjobb időt repesztette Szalontay Sándor.

Szalontay Sándor (elől) remekül versenyzett
Fotó: VeloClass

A negyeddöntőben egy dél-afrikai versenyzőt győzött le 2–1-re, majd a sprinterek egyik nagy alakjától, a cseh Pavel Kelementől 2–0-ra kikapott, így a bronzéremért küzdhetett. A „kisdöntőben” 2–1-re vesztett a kvalifikáció-nyertes ausztrállal szemben. A skóciai Eb-n történt emlékezetes bukása után másfél hétig edzeni sem tudó magyar kerekes a keirin versenyszámban nem került az élmezőnybe. Hazatérése után egy nappal már a pályakerékpáros ob-n állt rajthoz Szalontay, s esélyeshez méltóan nyert is a Millenárison Prájczer Péter és Orosz Gergő előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában