még várni kell a bevételére

2018.09.03. 21:37

Befejezéshez közeli állapotban van a Sóstói Stadion

A Mol Vidi FC őszi hazai, nemzetközi mérkőzéseit a budapesti Groupama Arénában játssza. Holott a tervek szerint a Sóstói Stadiont augusztus 30-án kellett készre jelentenie a kivitelezőnek. A 14 ezer férő­helyes létesítmény átadása továbbra is csúszik.

Ferencz Balázs

Már a játéktéren erősödik a gyepszőnyeg

Fotó: ÖKK

A Csíkvári út felé tévedve láthatja a járókelő, hogy az új Sóstói Stadion szinte már kész. Az átadás azonban továbbra is csúszik, a készre jelentés többször módosított, legutóbbi időpontjában sem zárhatja le a munkálatokat a kivitelező.

Már a játéktéren erősödik a gyepszőnyeg
Fotó: ÖKK

„Nem fogadta el Székesfehérvár Önkormányzata a Sóstói Stadion kivitelezőjének készre jelentését, és a hiányosságok pótlására szólította fel a Strabag által vezetett konzorciumot. A cég egyébként augusztus 30-án, csütörtökön a hiányosságok vonatkozásában egy nyilatkozatot juttatott el az önkormányzathoz, amelynek tartalmát a szakemberek vizsgálják” – áll a város közleményében. „A stadionrekonstrukcióra vonatkozó szerződésben augusztus 30-a volt a kivitelezés befejezésére vonatkozó határidő. Erre az időpontra kellett volna a rendeltetésszerű és biztonságos üzemeltetés feltételeit megteremtenie a kivitelezőnek. A szükséges dokumentáció hiánya és annak megállapítása mellett, hogy bár jelentősen előrehaladt az elmúlt időszakban a munka, de nem készült el teljesen, az önkormányzat a hiányosságok pótlására és a beruházás mielőbbi befejezésére szólította fel a Strabagot.”

Természetesen az engedélyezési eljárást sem lehet így megindítani, így bizonytalan, hogy mikor lehet mérkőzést rendezni a stadionban.

– Az önkormányzat azt várja el a kivitelezőktől, hogy legalább a jelenlegi ütemben végezzék munkájukat, hogy – tartva az ütemtervet – minél hamarabb birtokba vehessük a stadiont, illetve a használatbavételi eljárás még szeptemberben lefolytatásra kerüljön. Így a korábbi terveknek megfelelően ősszel már labdarúgó-­mérkőzéseket és egyéb programokat lehetne tartani a stadionban. Ahogy egyébként a mellékelt fotókból is látszik, befejezéshez közeli állapotban van a Sóstói Stadion, és egy újabb, szép létesítménnyel lesz gazdagabb a város – válaszolta megkeresésünkre Székesfehérvár önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában