Alulmaradt a Volán a Szuperkupa-összecsapáson

2018.09.10. 18:40

Meglepték a Fehérvárt

Vasárnap 3-2-es győzelmet aratott a MAC jégkorongcsapata a legnagyobb magyar riválisa, a Fehérvár AV19 ellen.

Keszi Gréta

Erdély Csanádék (fehér) pénteken az EBEL-rajton javíthatják hétvégi vereségüket

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Szoros mérkőzést és hatalmas meglepetést okozott a hétvégi Szuperkupa a Tüskecsarnokban. Már a találkozó elején kétgólos előnyre tett szert a MAC, de az EBEL-ben érdekelt székesfehérvári gárda nem hagyta magát, Hári hozta vissza csapatát a játékba. A második harmadban sok szép megmozdulást láthattunk Hannu Järvenpää tanítványaitól, de a helyzetek sorra kimaradtak. Ezúttal a házigazdáknak sem termett sok babér, ritkán tudtak kitörni Kógerék irányítása alól. A harmadik periódusban kiegyenlítetté vált a játék, mindkét fél próbálkozott, de ismét az újbudaiak korongja akadt először a hálóba. Erre gyorsan válaszoltak a kék-fehér mezesek Erdély révén, de még mindig egy gól volt a különbség, amit már nem tudtak behozni a vendégek.

– Elvesztettük a meccset, mind támadásban, mind védekezésben. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de nem tudtunk élni ezekkel, az ellenfél kapusa pedig remekül védett. Ez a végső felkészülési mérkőzésünk volt, ki kell elemeznünk a hibáinkat. Minden vereség után végiggondoljuk a srácokkal, hogy min tudunk javítani, és most is ezt fogjuk tenni, hogy péntekre készen álljunk – kezdte csalódottan Hannu Järvenpää a finálé után, majd bizakodva folytatta:

– Ez a vereség egyértelműen padlóra küldött minket, de nem szabad ezen rágódnunk, most már a pénteki találkozóra kell koncentrálnunk, hiszen meg kell nyernünk a szezon első összecsapását. Bármennyire is letörtek vagyunk, sok meccs van még előttünk, és nekünk mindig a következőre kell fókuszálnunk. Ilyen a hoki, egyszer nyerünk, egyszer veszítünk, de azt meg tudom ígérni, hogy a Zágráb ellen mindent megteszünk, hogy jobbak legyünk.

Erdély Csanádék (fehér) pénteken az EBEL-rajton javíthatják hétvégi vereségüket
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Erdély Csanád készült rá, hogy nem lesz egy könnyű menet a vasárnapi a MAC-cal szemben, de ő sem így képzelte el a felkészülés utolsó összecsapását.

– Úgy készültünk, mintha ez lett volna a szezon első meccse. Tudtuk, hogy a Szuperkupának megvan a maga pikantériája. Tisztában voltunk azzal is, hogy a MAC egy felkészült csapat, az elmúlt években nagyon jó szisztémát dolgoztak ki, nem véletlenül nyerték meg a tavalyi Erste Ligát – mesélt a döntő előtti várakozásairól a fiatal válogatott támadó.

– Az első 10 perc megpecsételte az egész találkozót, egyáltalán nem úgy kezdtünk, ahogy azt elterveztük, ilyen még nem fordult elő az előszezonban. Azt gondolom, hogy azért öröm az ürömben, hogy ez még nem számított az osztrák pontvadászatban. Az egyetlen pozitívum talán az, hogy ilyen vesztes meccsek után általában nagyon jó mérkőzéseket szoktunk játszani, pénteken is erre készülünk. Úgy gondolom, hogy most 92 százalékos fázisban vagyunk, nyilván azért nem mondhatok 100 százalékot, mert akkor megnyertük volna ezt a párharcot. Reméljük, hogy ez az öt nap, ami még előttünk áll az EBEL rajtig elég lesz a felkészülésre – vélekedett Erdély Csanád.

A Fehérvár AV19 pénteken a KHL Medvescak Zagrebet fogadja az EBEL nyitónapján. A találkozó 18.45-kor kezdődik a Raktár utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában