A jövő és a múlt nagyjai léptek pályára

2018.09.10. 21:02

Jung Józsefre emlékeztek Szabadbattyánban

A falu szülöttjére és a településhez ezer szállal kötődő, országosan elismert labdarúgó- szakemberre emlékezve harmadik alkalommal rendeztek kispályás futballtornát a múlt hét végén.

V. Varga József

Az ifjakat a sport, a futball szeretetére nevelte Jung József

Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A 66 éves korában, 2015-ben elhunyt Jung József, a Dunaferr labdarúgócsapatának korábbi szakvezetője Szabadbattyánban kezdett el futballozni, utána Székesfehérváron, a MÁV Előrénél, majd a Videotonnál dolgozott trénerként. A Vidivel 1997-ben országos ifjúsági bajnokságot nyert, azután Duna menti esztendők következtek, további szakmai és ifjúsági sikerekkel. Tizenegy évet dolgozott a dunaújvárosi labdarúgásban, pályáját a sportiskolában fejezte be, a nyugdíj után pedig nevelőtanárként dolgozott ott.

Szülőfalujába 2012-ben költözött vissza, és azonnal bekapcsolódott a battyáni sportegyesület utánpótlás- nevelő munkájába. A fiatalokat mindig a labdarúgás szeretetére nevelte, arra, hogy bízzanak a munkában, s szenvedéllyel játsszanak. Ha kell, kínlódjanak, küzdjenek, mert másképpen nem lehet, nem szabad.

Az ünnepélyes megnyitó után a társasági adó támogatás által felújított játékteret és az újonnan kialakított lelátórészt Törő Gábor országgyűlési képviselő és Polyák István polgármester avatta fel.

Az ifjakat a sport, a futball szeretetére nevelte Jung József
Fotó: V. Varga József/ Fejér Megyei Hírlap

A meghívásos, U13-as kispályás tornán hat település – Káloz, Nádasdladány, Polgárdi, Soponya, Szabadbattyán és Úrhida – általános iskolájának csapata vett részt. Az iskolákat 2005. január 1-je után született fiúk és lányok képviselték, alakulatonként tíz fővel. A mérkőzéseket 5+1 fővel, kétcsoportos, körmérkőzéses rendszerben bonyolították le. A döntőt a két hármas első helyezettje vívta, s végül Polgárdi 6–2-re győzött Szabadbattyán ellen – így ők kapták a nyertesnek járó 100 ezer forintos sportszerutalványt.

Amint Kovács József, a Szabadbattyán Községi Sportegyesület elnöke és Bodor Károly, a futballszakosztály vezetője elmondta: a csapatok focilabdát, a játékosok emlékérmet vehettek át, míg a résztvevőket és a kísérőket ebéden látták vendégül.

Délután a Dunaújváros, a Szabadbattyán és a Videoton öregfiúk csapatai mérkőztek meg, a gárdákban több, válogatott és NB I-es múltú labdarúgóval, többek között Csató Sándorral, Kuti Lászlóval, valamint Tiber Krisztiánnal.

A nap folyamán a résztvevők megkoszorúzták a legendás tréner sírját is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában