az utolsó tíz percben dőlt el

2018.09.12. 15:32

Javuló játékkal győzött az Alba

A múlt pénteki kecskeméti döntetlen után a Gáz utcában fogadta a KTE gárdáját felkészülési meccsen a fehérvári kosárlabdacsapat. Dzunics Braniszlav legénysége kétséget sem hagyott a győztes kiléte felől.

Káldor András

Allerik Freeman (labdával) 15 pontot termelt a visszavágón

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Alba Fehérvár–KTE-Duna Aszfalt 91–67 (31–10, 26–26, 14–18, 20–13)

Székesfehérvár, 500 néző.

Vezette: Benczur, Goda, Vida

Alba: Cartwright 14/12, Keller I., Markovics 11/3, Heath 22/6, Bullock 7/3. Csere: Boykins 12/6, Peringer 2, Freeman 15/6, Varga M. 2, Tóth P. 6/6.

Vezetőedző: Dzunics Braniszlav.

KTE: Wittmann 11/9, Green 16/6, Djeraszimovics 10/3, Dramicsanin 14/3, Karahodzsics 1. Csere: Dimic 13/3, Mészáros M. 2, Fülöp.

Vezetőedző: Forray Gábor

Kipontozódott: Boykins (37.)

– Az utóbbi évek legnehezebb felkészülési időszaka a jelenlegi. A légiósaink még idegenül érzik magukat, ráadásul Lóránt Péter vádlihúzódással bajlódik, és nem is lép pályára, valamint Filipovics Márkó ismét a válogatottal készül – mondta korántsem nyugodtnak tűnő arccal Dzunics Braniszlav vezetőedző.

Allerik Freeman (labdával) 15 pontot termelt a visszavágón
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Jordan Heath két hajszálpontos triplája vezette be a találkozót, majd a sormintát követve Kyron Cartwright is kétszer talált be kintről. Négy perc elteltével Heath büntetőből tízpontosra növelte csapata előnyét (14–4), és úgy tűnt, hogy nem lehet őt megállítani, ugyanis ezt követően első dupláját is beszórta. Majd Keller Iván tért ölelő passzából Jacobi Boykins is hintett egy hármast, sőt, ezt követően még arra is volt lehetőségük a fehérváriaknak, hogy színezzék a játékot. A 7. percre már húsz lett a különbség Heath zsákolásának köszönhetően (25–5). Forgatta csapatát Dzunics, akadt, hogy Varga Máté volt az egyedüli magyar játékos, mellette pedig négy légiós pattogtatott. Persze, érződött, hogy a játékosok közötti kapcsolat még nem mindig működik, ennek ellenére az első tíz percet magabiztos, 21 pontos vezetéssel zárták a hazaiak. A folytatásban kissé alábbhagyott az Alba lendülete, közel két percig érintetlen maradt a vendégek kosara. Ezt a pontcsendet Allerik Freeman sikeres büntetője törte meg, aztán Cartwright pillanatai következtek: kélt hármasa után már 40–25-öt mutatott az eredményjelző. A negyed közepére majdnem eltékozolta előnyének egy részét a Fehérvár, Juyuanja Green pontjaival közelebb férkőzött a KTE. A nagyszünetre azért visszaállt a korábbi különbség. A harmadik negyedet igyekeztek megnyomni a házigazdák, de ez csak többé-kevésbé sikerült, mert közben könnyű kosarakat kaptak. A záró tíz percre viszont sikerült megtartani megnyugtató vezetésüket, és nyerték a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában