Szétestek a legvégén

2018.09.30. 21:51

Győzelemre készült, végül kínos vereségbe szaladt bele az Alba Fehérvár

Az Alba Fehérvár KC férfi-­kosárlabdacsapata az NB I nyitófordulójában a Pécsi VSK-Veolia ellen játszott.

Horog László

Freeman 15 ponttal mutatkozott be a honi élvonalban

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A lefújás után gratuláltam a vendégek mesterének, Csirke Ferencnek, teljesen megérdemelten nyertek – közölte a fehérváriak trénere, Dzunic Branislav a 88-71-re elveszített meccs után. – Sokkal összeszedettebbek voltak nálunk támadásban és védekezésben is, bár végig harcoltunk, küzdöttünk az egész mérkőzésen, nem találtuk a ritmust, ez vezetett a vereséghez. A negyedik negyedben csődöt mondtunk, nem tudtuk megállítani a pécsiek kulcsembereit. Túl sok volt az eladott labdánk, támadásban az egyéni kísérleteink sem vezettek eredményre.

Freeman 15 ponttal mutatkozott be a honi élvonalban
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A vendégek szakvezetője, Csirke Ferenc érthetően jóval elégedettebben értékelt.

– Csak gratulálni tudok a csapatomnak, büszke vagyok rájuk, nagyot küzdve tudtunk meccsben maradni a végére. Fontos volt, hogy nem zuhantunk össze a második negyed közepén, amikor három-négy sikeres, gyors indítás után az Alba elment hét ponttal. Nagyon sok extra dolgot csináltunk, ami eldöntötte a mérkőzést, a második félidőben próbáltunk arra is figyelni, hogy koncentráltabban véde­kezzünk, a gyűrű alatt ne kap­junk kosarat. Nem hiszem, hogy ekkora a különbség a csapatok között, de örülök, hogy így kezdtük a szezont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában