Messze állt az éremtől az öttusapáros

2018.09.09. 21:20

Gyenge vívás okozta Harangozóék vesztét

A férfi váltók küzdelmeiben a Volán Fehérvár sportolója, Harangozó Bence Bruckmmann Gergő oldalán a 14. helyen zárt az Észak-Amerikában zajló pentatlon vb-n.

Horog László

Harangozó Bence (balra) és Bruckmann Gergő

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Mexikóvárosban megrendezésre kerülő öttusa-világbajnokság első napján a Gulyás Michelle–Gizi Blanka duó az 5. pozícióban végzett. A verseny másnapján a férfi párosok küzdelme következett, amelyben a Volán Fehérvár fiatalja, Harangozó Bence és a nála is ifjabb, fővárosi Bruckmann Gergő állt rajthoz.

A vívás után már érezni lehetett, hogy nagyon távol lesznek az élmezőnytől, mivel Bruckmann mindössze öt tust adott és tizenkettőt kapott. Harangozónak valamivel jobban ment, de a 7–10-es eredményére ő sem lehetett büszke. Mindössze Venezuelát és Perut előzék meg a 18 nemzetet számláló mezőnyben.

Harangozó Bence (balra) és Bruckmann Gergő
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az úszás jobban sikerült, miként a lovaglással sem volt különösebb gond, egy akadályt vertek, Harangozó egyszer hibázott négylábú társával. A 14. helyen kezdték az utolsó tusát, itt is fejezték be a küzdelmeket, 1401 ponttal.

A győzelmet a franciák szerezték meg az 1518 pontos Valentin Belaud és Alexandre Hernard kettőssel, megelőzve a cseheket és a bolgárokat.

– Ha azt vesszük, hogy mindössze két és fél hete, az olaszországi, magaslati edzőtáborban tudtam meg, hogy Kasza Róbert sérülése miatt kerettag vagyok és váltóban rajthoz is állhatok, siker, hogy egyáltalán itt lehetek. Természetesen jobbat vártam magunktól, a gyenge vívás mindent eldöntött, tudtam, hogy nem tudunk a tíz közé kerülni, előzőleg a hatba vártam magunkat. Ez volt a negyedik felnőtt világversenyem, remélem, a későbbiek sikeresebbek lesznek – közölte Harangozó.

Hétfőn a volános Kovács Sarolta és az Alba Öttusa SE színeit képviselő Alekszejev Tamara kezdi meg szereplését a női selejtezőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában