Győrben kezdenek

2018.09.01. 10:00

Az Alba FKC női csapata az ETO KC vendége lesz

A BL-győztes Győr vendége lesz az Alba FKC a női kézilabda-bajnokság első fordulójában, szombaton 18 órakor.

Horog László

Pelczéder Orsolya (fehér) a BL-győztes ETO otthonában is számíthat szorult helyzetekre

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ennél lényegesen könnyebb sorsolást is el tudtak volna képzelni a fehérváriak. Az első körben a világ legjobbjánál, Győrben vizitálnak, egy héttel később a Kisvárdát fogadják, majd a harmadik körben utaznak a Ferencvároshoz. Persze, egyelőre nem tekintenek túlzottan messzire, a kisalföldi zöld-fehérekre fókuszálnak. Nem lesz könnyű dolguk, lévén a vendéglátók mindig, minden sorozaton nyer­ni szeretnének, ami általában sikerül is nekik. Az elmúlt esztendőben tripláztak, a Bajnokok Ligája mellett a Magyar Kupában és a bajnokságban is győzedelmeskedtek.

Az ETO KC kapcsán nem érdemes kiemelni néhány játékost, akik húzóembernek számítanak, ugyanis minden poszton extraklasszissal rendelkeznek. A két gárda utolsó, május eleji, győri meccsén az első félidő derekán még az FKC vezetett, a félidőre szűk, 12-10-es, hazai előnnyel vonultak a felek. A házigazdák végül 35-17-re nyertek.

Pelczéder Orsolya (fehér) a BL-győztes ETO otthonában is számíthat szorult helyzetekre
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

– Miután az aktuális BL-győztessel, világklasszisokkal tűzdelt ellenféllel találkozunk, a célunk az, hogy minél tovább kitoljuk azt az időszakot, amíg fel tudjuk venni a versenyt a házigazdákkal. A két együttes játékerejét nem lehet összehasonlítani, tisztes helytállásban bízunk, a legjobbunkat szeretnénk nyújtani – közölte az albások vezetőedzője, Deli Rita.

A kék-fehérek válogatott balszélsője, a 25 esztendős, győri születésű, az ETO-ban nevelkedő Pelczéder Orsolya nem titkolja, már várta, hogy megkezdődjön az NB I-es bajnokság.

– Végre indul a szezon. Jól sikerült a felkészülésünk, kemény hetek vannak mögöttünk, jó fizikai állapotba kerültünk, sok jó meccset tudtunk játszani. A csapat nagy része együtt maradt, így a taktikai elemek gyakorlásánál nem kellett új játékost beépíteni a belső posztokra, ami előnyünkre válhat, remélem, okozunk meglepetéseket. Jó dolog, hogy fiataljaink megmutathatják tehetségüket a felnőtt mezőnyben, nekik ez nagy lehetőséget jelent. Mindent megteszünk, hogy jó meccset vívjunk Győrben – közölte Pelczéder Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában