Egy héttel a bajnoki rajt előtt biztató a képlet

2018.09.19. 21:15

A végére elfogyott a több mint húszpontos Alba előny

Múlt heti, paksi győzelme után ismét nagy különbséggel, ezúttal 15 ponttal győzte le a Kaposvárt az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata, felkészülési mérkőzésen.

Káldor András

Allerik Freeman (a labdával) nyolc pontot dobott a Kaposvár ellen

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A két csapat tökéletesen ismeri a másikat, hiszen néhány nappal ezelőtt Pakson, a VI. Morgen Ferdinánd Nemzetközi Kosárlabda Emléktornán találkoztak, és ott a fehérváriak 22 pontos (91-69) győzelemmel jutottak tovább a kupa fináléjába.

A vendégeknél az V. Matro-PVSK Kupán megsérülő Baki Gergely nem lehetett ott társaival a pályán, a hátvéd teljes felépülésére még egy-két hétig várni kell. A túloldalon szóhoz jutott azonban Tóth Péter is, aki nyáron költözött vissza az Alba Fehérvárhoz a somogyi megyeszékhelyen töltött hónapok után.

Az Alba Fehérvár legközelebb szombaton, a Komárnót fogadja

Egyet nyugodtan kijelenthetünk, úgy tűnik, hogy a triplák értékesítésében nem lesz rossz az Alba. A találkozó elején előbb Kyron Cartwright, majd Lóránt Péter talált be kintről. Igaz, a ketteseket is jól szórták a fehérben játszó vendéglátók, és a 4. perc közepére már kilencpontos előnyt kovácsoltak (12-3). Majd Lóránt adott a palánk alatt egy álompasszt Markovic Lukának, aki élt is a lehetőséggel, és bevarrta a ziccert. A kaposváriaknál Hendlein Rolandnak viszont nem igazán ment, a 2010 és 2012 között az Albában pattogtató center a tőle megszokotthoz képest többet hibázott. Peringer Balázs ellenben jól szállt be a meccsbe, jól védekezett, ezt Tony McGray bánta, és duplája mellé a jogos büntetőt is beszórta. A 8. percre 11 pontra nőtt a láthatóan minden megerőltetés nélkül játszó Fehérvár előnye, de ezt még Allerik Freeman fokozni tudta. Egyedül Marko Spica próbált lépést tartani a hazai erődemonstrációval szemben, ám az első tíz percben dobott 7 pontja kevésnek bizonyult a kaposvári üdvösséghez.

Allerik Freeman (a labdával) nyolc pontot dobott a Kaposvár ellen
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Rodney Bullock szép betörésből nyitotta meg a pontok sorát a folytatásban, más kérdés, hogy Dzunic Braniszlav jogosan kérte utána számon a bírókon a büntetőt. Egy pontra volt a húszas különbségtől az Alba, amikor kissé megtorpantak, több védekezési hiba és kimaradt helyzet után kapaszkodott utánuk ellenfelük, és feljött 12 pontra Reginald Johnson eléggé vitatható dupláját követően. Ez pontosan annyit segített a meccsen, hogy rendesen feltüzelte a hazai gárdát, és jöttek is zsinórban a kosarak. Meg is lett a 17. percben a húszpontos differencia, Cartwright harcolta ki ezt a palánk alatt (44-23).

A nagyszünet után nehezen lendült bele az Alba, több mint három perc telt el, mire megszületett az első kosaruk, közben pedig a vendégek ledolgoztak a hátrányukból 11 pontot (54-38). Ebben a periódusban inkább a küzdőjelleg, mint a játék dominált, és több hiba is becsúszott egy-egy támadásba mindkét részről. A játékrész hajrájára szép lassan visszajött a meccsbe az Alba, és 18 pontos előnnyel várhatta a záró tíz percet. Ebben a negyedben pedig már csak egyetlen nyitott kérdés maradt, hogy mennyire sikerül még felpörögniük a csapatoknak. Az Albának ez kevésbé jött össze, kissé kiengedett, míg ellenfelük próbált kozmetikázni az álláson, és ez sikerült is nekik, elsősorban McGray és Johnson eredményességének köszönhetően.

JEGYZŐKÖNYV

Alba Fehérvár–Kaposvári KK 89-74 (27-14, 25-13, 17-24, 20-23)

Székesfehérvár, 450 néző Vezette: Frányó, Balog, Vida Alba: Cartwright 8/6, Markovics 5, Boykins 15/9, Lóránt 15/3, Heath 15/3. Csere: Freeman 8, Tóth P. 5/3, Peringer 3, Bullock 6, Varga M. 1, Filipovics 8, Lukács. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Kaposvár: Halász 12/6, Johnson 17/9, McCray 20/6, Hendlein 4, Spica 9. Csere: Harazin 4, Hock 6, Bogdán 2. Vezetőedző: Fekete Ádám

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában