Megharcolnak a sikerért

2018.09.27. 20:02

A fehérvári birkózók országos szinten mutathatják meg tudásukat

A Honvéd Szondi György Sportegyesület fiatal birkózói országos versenyeken hódítanak, míg Kiss Barnabás hetedikként zárta a megmérettetéseket, Háger Ádám szombaton áll a szőnyegre.

Keszi Gréta

A fehérváriak keményen edzenek a versenyekre

Fotó: László Balázs

A Honvéd Szondi György SE elsősorban utánpótlás korú birkózók fejlesztésével és versenyeztetésével foglalkozik, de egyszer-egyszer felnőtt és veterán tornákon is feltűnnek. A gyerekek most a diákolimpián szerepelnek, ennek keretén belül az első körben a kötöttfogás területi döntőin kellett megcsillogtatniuk tudásukat, ahol az országos versenyre kerülés volt a cél. A fehérváriaktól két sportoló, Kiss Barnabás és Háger Ádám is bejutott a legjobbak közé. A mindössze 11 esztendős Barnabás végül a negyeddöntőig menetelt, ám utolsó összecsapásánál hiába lépett esélyesként a szőnyegre, nem tudta legyőzni riválisát, így hetedikként zárta az országos viadalt.

– Barnabásnak megvan a megfelelő versenyrutinja, hiszen több mint három éve birkózik nálunk, most már legalább egy tucat összecsapás van mögötte, és fizikálisan is fel volt készülve, így reálisan a harmadik-ötödik hely környékére vártuk, de sajnos azt tapasztaltam, hogy nem hisz magában eléggé, ez pedig rá is nyomta a bélyegét a mozgására. Barnabás nem volt ott fejben, ő gyakran kerül önkívületi állapotba, amikor versenyez, ez pedig most negatívan hatott rá. Úgy éreztem, hogy kissé megilletődött, hogy ott lehet egy országos tornán, és hiába tudott bejutni a negyeddöntőbe, ott már úgy birkózott, hogy egy nála sokkal rosszabb képességű fiú meg tudta verni, pedig az ellenfelét meg is intették passzivitásért. Vannak hibák, amiket látunk edzésen, ezekre felhívjuk a gyerekek figyelmét, és ő tipikusan ilyen hiba miatt kapott ki. Fájó, hogy emiatt nem jutott be az elődöntőbe – mesélt a fiatal sportolóról László Balázs technikai vezető.

A fehérváriak keményen edzenek a versenyekre
Fotó: László Balázs

A 2008-as születésű Háger Ádám még csak egy éve kezdett el birkózni a Honvéd Szondi György Sportegyesület színeiben, szombaton pedig az első országos szintű versenyén kell helytállnia.

– Ádámnak pár hónapja volt az első versenye egy megyei bajnokságon, ahol második lett. A sors fura fintora, hogy a területi megmérettetésen is ugyanattól a fiútól kapott ki, és emiatt lett második, de ezzel az eredménnyel is eljutott az országosra. Ádám egyébként jó mozgású, tehetséges srác, de még rutintalan. A hétvégén majd kiderül, hogy fog reagálni versenyhelyzetben, ez egy nagy vízválasztó lesz neki – árulta el László Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában