nb II.

2018.08.26. 22:57

Siófoki pont, ellentétes félidőkkel

Remek kezdést követően 1–1-re végzett az Aqvital FC és a Siófok a Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II 5. fordulójában.

Nagy Péter

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül mindig rangadónak számít, ha a „szomszédos” Siófokról érkezik csapat Fejér megyébe – legyen szó bármilyen sportágról. Ez a sereghajtó Balaton-partiak csákvári vendégjátékára is igaz, annak ellenére, hogy Varga Attila együttese még nyeretlen az idei kiírásban. A vértesiek formájára nem lehet panasz, a Merkantil Bank Liga NB II azon három gárdája közé tartozik a Szijjártó-legénység, amely még nem szenvedett vereséget a mostani pontvadászatban. Bekezdtek a felek rendesen, még csak a 3. percben jártunk, amikor Gál tért ölelő indításával Medgyes robogott el a bal szélen, a beadására Csonka és Elek érkezett egyszerre, majd miután a vendégjátékos eltűnt a tizenhatoson belül, a játékvezető büntetőt ítélt.

A csákvári Daróczi (kék) szabadulna őrzőjétől, Petneházitól Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A labdához Petneházi Márk állt, aki higgadtan a hálóba helyezett, 0–1. Szinte postafordultával érkezett a válasz: az 5. minutumban Csilus Ádám jobb oldali beadása Tamás Nándort találta meg a hosszún, a csákvári szélső pedig nem hibázott, 1–1. Nem lehetett panasz az iramra, Tamás és Daróczi sebessége egyaránt kellemetlen pillanatokat okozott a somogyi védelemnek, míg Bobál Gergely fizikuma nagy kihívás elé állította az egykori fehérvári középhátvédet, Fehér Zsoltot. A játékrész felétől lenyugodtak a kedélyek: leginkább mezőnyjáték folyt a pályán. Gál csúsztatását Tóth Balázs tornázta ki, majd a félidő egyik legszebb jeleneteként a Vidi kölcsönjátékosa, Bolla Bendegúz tüzelt mellé jó 25 méterről. Az első negyvenöt percet Csilus Ádám lökete foglalta keretbe, az Aqvital védője azonban 15 méterről a rövid sarok mellé bombázott.

JEGYZŐKÖNYV

Aqvital FC Csákvár–BFC Siófok 1–1 (1–1)

Csákvár, 300 néző. Vezette: Csonka Bence (Kulman, Bertalan).

Csákvár: Tóth B. – Csilus Á., Csonka, Kiprich D. (Dulló, 65.), Baranyai –

Farkas A., Mészáros D. (Papp M., 77.) – Daróczi, Molnár Cs. (Simon M.,

46.), Tamás – Bobál G. Vezetőedző: Szijjártó István.

Siófok: Molnár P. – Bolla, Fehér Zs., Lorentz, Csibra (Réti, 69.) – Gál M.,

Petneházi (Szilágyi, 84.) – Nagy D. (Nemes, 69.), Tóth N., Medgyes –

Elek B. Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerző: Tamás Nándor (5.), illetve Petneházi Márk (3., büntetőből)

A fordulás után hatalmas lehetőséget szalasztottak el a vendéglátók, amikor a Fehér hazaadása miatt megítélt közvetett szabadrúgásból Bobál fejbe lőtte az egyik gólvonalon álló siófokit. A túloldalon Bolla Medgyest hozta ziccerbe, a látogatók középpályása a léc fölé küldte a játékszert. Az idő előrehaladtával egyre több lett a ki nem kényszerített hiba, a találkozó színvonala ezzel egyidejűleg romlott. Csattantak a bokák, az elkésett belépők miatt egyre többször kellett a sárga kártya után nyúlnia Csonka Bence sporttársnak. Hiába próbáltak frissíteni a szakvezetők, említésre méltó helyzetet nem jegyezhettünk fel. A lefújás előtt Simon Márkot takarította el Fehér az útból a büntetőterületen belül, de a bíró sípja néma maradt, ahogy maradt 1–1 az állás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában