Gratulálunk!

2018.08.20. 20:09

Palkovics Dávid nyerte a magyar fogathajtósport 100. érmét!

A korosztályos póni fogathajtó Európa-bajnokságon a csóri Palkovics Dávid egyéni bronzérmet, az iszkaszentgyörgyi Szajkó Liliána csapatezüstöt szerzett.

V. Varga József

Palkovics Dávid Európa-bajnoki harmadik helye a 100. magyar fogathajtó érmet jelentette

Fotó: az Egyesület

A Kisbér-Ászáron vasárnap befejeződött Gyermek, Junior és Fiatal Hajtó Európa-bajnokságon egyéniben, a junior póni 2-es kategóriában, Aszódi Richárd bronzérmes lett, ő szerezte a magyar fogathajtósport 99. érmét a nemzetközi szövetség (FEI) égisze alá tartozó viadalon.

Palkovics Dávid, Fejér megyei fogathajtó, csóri lakos, az Első Magyar Pónifogathajtó Egyesület versenyzője a fiatal hajtók póni 1-es kategóriájának egyéni versenyében ugyancsak bronzérmet gyűjtött be, megszerezte Magyarország 100. FEI nemzetközi érmét. Dávid, Caramelo nevű lovával, történelmet írt az Európa-bajnokságon! Maratonhajtásban és akadályhajtásban is harmadik lett, így léphetett fel összetettben szintén a dobogó harmadik fokára.

Palkovics Dávid Európa-bajnoki harmadik helye a 100. magyar fogathajtó érmet
jelentette
Fotó: az Egyesület

Hamarosan aztán megszületett a 101. érem, ugyanis csapatban Magyarország ezüstéremmel zárt. A csapat tagja volt a szintén Fejér megyei, iszkaszentgyörgyi illetőségű Szajkó Liliána, az Idős Jámbor Vilmos Lovas Sportegyesület hajtója, aki Binc nevű lovával versenyzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában