Koncz Viktória és Polgár Tamás 3.dan fokozata

2018.08.20. 11:00

Népes dan vizsga a felsőtárkányi kempo edzőtáborban

A felsőtárkányi edzőtáborban az idén legalább négyszáz zen bukan kempo harcos vonult fel, köztük a Sárosdi Kempo Sportegyesület negyvennégy versenyzője.

V. Varga József

Koncz Viktória és Polgár Tamás 3.dan vizsgája Fotó: Az egyesület

A tábort népes dan vizsga is kísérte az egész hét folyamán, a harcosok napi három edzésen vettek részt. A reggeli órákban javarészt erősítő, illetve nyújtó, rehabilitációs mozgások váltakoztak, a délelőtti és a délutáni munka pedig a versenyspecifikus, fegyveres és pusztakezes önvédelemre épült. A kempokák vizsgafelkészítő foglalkozásokon vettek részt, ahol tovább csiszolták tudásukat a záró számonkérésre, mely különösen emlékezetesnek bizonyult, mivel népes vizsgázó csapat gyűlt össze a megmérettetésre, akik küzdelmeiket és töréseiket a többiek jelenlétében mutatták be.

A Sárosdi Kempo SE két mestere, Polgár Tamás és Koncz Viktória 3.dan fokozatra vizsgázott. Viktória a Sárosdi Kempo SE nagylóki szakosztályát irányítja, Tamás pedig a Székesfehérvári Kempo Sportegyesületben vezeti csapatát. Viki az első 3.dant elérő női zbk-kempós Európában, ami külön büszkeségre ad okot!

Rendkívül kemény edzőtáboron és edzőtábori vizsgán vannak túl mindketten. Emlékezetes vizsgájuk végén egy csoportos törést mutattak be a 3.danra vizsgázók, ahol párosával átszúrták az alkarjukat kihegyezett küllővel, és ketten emelték fel a betonlapot, amit a 2.danosok eltörtek.

A sárosdi egyesület szakosztályaiból a táborban résztvevők közül sokan tettek övvizsgát a különböző kyu fokozatokra.

A nyár folyamán, Sárosdon és Abán voltak edzések, ahol a gyerekek a felnőttekkel közösen dolgoztak. Szeptembertől azután mindegyik szakosztályban elkezdik a felkészülést az őszi szezon versenyeire és vizsgáira, külön a kicsikkel és a nagyokkal.

Az egyesület vezetői, renshi Kordás István (4.dan) és renshi Koncz Gábor (4.dan) Sárosdon és Seregélyesen várja a kempózni, önvédelmet tanulni, vagy egyszerűen csupán mozogni vágyókat. A szakosztályok vezetői, Nagylókon Koncz Viktória (3.dan), Szabadegyházán Tóth Ádám (2.dan) és Abán Kugler András (1.dan) szintén várja az érdeklődőket. Székesfehérváron az egyesület 3.danos mestere, Polgár Tamás szeptembertől tart edzéseket az ifjúsági, junior és felnőtt korosztálynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában