Hatalmas bukása után is rajthoz állt a vigaszágon

2018.08.08. 18:01

Megtépázva tekert tovább Szalontay Sándor

A skóciai pályakerékpáros Európa-bajnokság keirin versenyében 70 km/h-s sebességnél bukott, majd sérülten nyeregbe szállva a vigaszágon negyedik helyet szerzett a VeloClass Velence sportolója, Szalontay Sándor. A magyar kerékpáros elszántsága, sport iránti alázata példaértékű.

Ferencz Balázs, Mátay Balázs

Szalontay Sándor a karján, a lábán és a felsőtestén is megsérült, de folytatta a versenyt Fotó: VeloClass

A klasszikus sprintversenyben csak egy többszörös német világ- és Európa-bajnok tudta nagy csatában elütni a legjobb 8 közé jutástól Szalontay Sándort a skóciai pályakerékpáros Európa-bajnokságon, ám az immár velencei színekben szereplő országos csúcstartónak a speciális keirin versenyben sem volt szerencséje. Igaz, senki sem győzte le, „mindössze” egy szabálytalan holland vetélytársa miatt nagyot bukott, a VeloClass kerekese négy helyen is komoly zúzódásokat, horzsolt sérüléseket szenvedett, így nem sokkal később bekötözve, „toldozva-foltozva”, tetanuszinjekció után, szakadt bringás dresszben állt oda a vigaszági futamához, amelyben így lett negyedik. A skót közönség hatalmas ovációval fogadta a hősiesen helytálló Szalontayt, aki nem így akart maradandót alkotni. Végül az a francia versenyző (Vigier) ezüstérmes lett, aki a magyar bringás mögött volt bukása pillanatában, nagyon kevéssel a cél előtt.

Szalontay Sándor a karján, a lábán és a felsőtestén is megsérült, de folytatta a versenyt
Fotó: VeloClass

– Jó formában, ideális erőállapotban érkeztem Glasgow-ba, reális cél volt részemről, hogy akár a 8–10. helyet elérjem mindkét versenyszámban, de most nem voltak velem az égiek. A német Eb- és vb-első Böttichert kemény csatára késztettem a sprintversenyben, ezzel nem lehetek elégedetlen, de ami a keirinben történt, azt nagyon sajnálom – értékelt Szalontay Sándor.

– Jól mentem, nem volt már hátra sok a futamból, az utolsó körre fordulva a második helyen tekertem, már a célegyenesben voltunk, amikor a vezető helyen haladó holland srác, Sam Ligtlee igen komoly, kb. 70 km/órás sebességnél egy hirtelen mozdulattal keresztezte az én menetvonalamat, a hátsó kerekével összeérve pedig nagyot estem. Az már cseppet sem vigasztalt, hogy végül a hollandot kizárták a versenyből. Nagyon sajnálom, mivel szinte biztos továbbjutóként esélyem adódott volna céljaim elérésére.

Kitartása, a sportág iránti alázata vastapsra késztette a közönséget és sebekkel tarkítva, szakadt dresszben tudta le a vigaszági futamot, melyben végül a negyedik helyen ért célba a VeloClass kerekese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában