A párharc elvesztése esetén is az Európa-liga főtáblájára kerülnének

2018.08.06. 20:28

Malmőben álmodni tovább

Hétfőn reggel gépre szállt a Mol Vidi FC labdarúgó csapata, észak felé vette az irányt, hogy a svédországi Malmőben tovább álmodozzon.

Ferencz Balázs

Huszti Szabolcsékra a Malmö legyőzése után is kemény ellenfél vár

Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

Svédország déli csücskében, Dánia fővárosától, Koppenhágától egy kőhajításnyira 312 ezren lakják az 1200-as években alapított Malmö városát, de a Stadionba „csak” többnyire 15 ezren járnak. Legalábbis a svéd bajnokság második fordulójában ennyien látták a Norrköping ellen aratott 2–1-es diadalt. Az FF Malmö eddig ragaszkodik a 2–1-es eredményhez, az pontvadászat nyitányán az Örebro alakulatát is 2–1-re verte, sőt, ha a Bajnokok Ligája selejtezősorozatát vizslatjuk, szembetűnik, hogy a CFR Kolozsvár csapatát is ilyen arányú összesítéssel búcsúztatták a kék-fehérek a második körben.

Huszti Szabolcsékra a Malmö legyőzése után is kemény ellenfél vár
Fotó: Kricskovics Antal/ Fejér Megyei Hírlap

A BL-t a koszovói Drita ellen kezdte a svéd bajnok, idegenben 3–0-ra, Malmőben 2–0-ra nyert. A Kolozsvár kiejtése nyilván nagyobb fegyvertényt jelent, s bizonyára a Vidi ellen is a továbblépésre készül Uwe Rösler gárdája. De a Vidi sem adná alább. A Ludogorec kiütése után Kovács István, a fehérváriak középpályása mondta ki: a célját még nem érte el a csapat. A fehérváriak csoportkörbe akarnak jutni. Ahhoz pedig mindenképp túl kell jutni a Malmőn, hiszen ha a BL playoff -körében el is vérezne Marko Nikolics legénysége, akkor már az Európa-liga csoportkörében vitézkedhetne…

Végh Tibor (balra) lőtte anno a Malmö elleni itthoni gólt
Fotó: Archív

A Vidi szerb trénere minden bizonnyal keveset aludt az elmúlt napokban, még úgy is, hogy a bajnokságban szuszszanásnyi szünetet kapott a csapat a Mezőköved elleni összecsapás elhalasztásával. Nikolics-mester nagy hangsúlyt fektetett a videoelemzésre, kereste, s remélhetőleg meg is találta, hol sebezhető a Malmö. A fehérváriak egyébként már megízlelték a sikert Svédországban. 1985-ben – az UEFA-kupadöntős szezon után közvetlen – a Malmö ellen kezdett a Videoton, az 1–0-s hazai győzelem után északon 3–2-re nyert az FF, de több idegenben lőtt góllal a piros-kékek léptek tovább. Harcra fel, az elődök nyomán! A recept bevált Bulgáriában is, minden bizonnyal most sem ront majd ellenfelének a Vidi, de a taktikát hagyjuk a hadvezérre. Az biztos Marko Nikolics nem számíthat a „besárgult” Huszti Szabolcsra.

Lehetséges ellenfelek

Az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA főhadiszállásán, Nyonban megtartotta a Bajnokok Ligája playoff-körének sorsolását. Bár a Mol Vidi FC-nek előbb túl kell jutnia a Malmőn, az már most eldőlt, hogy a magyar bajnok továbbjutás esetén a Celtic Glasgow–AEK Athén párharc győztesével mérkőzhet meg a csoportkörbe jutásért. Az első mérkőzéseket augusztus 21-22-én, a visszavágókat egy héttel később, augusztus 28-29-én rendezik meg. A piros-kékek a Malmö elleni párharc elvesztése esetén is az Európa-liga főtáblájára kerülnének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában