Értékelték a kontinensviadalt

2018.08.02. 07:57

Két év múlva ismét jelentős eseményt rendezhet Székesfehérvár

Az Alba Volán SC vezetői értékelték a múlt héten zárult öttusa-Európa-bajnokságot, amelyen több érmet szereztek a házigazdák.

Horog László

Gallai István, a MÖSZ főtitkára, Tóth István klubelnök, az Eb-n váltóban szereplő Fröhlich Tamás és Sárvári László ügyvezető elégedetten értékelte a kontinensviadalt

Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Az anyacég Börgöndi úti irodaházában, a Volán Fehérvár öttusatelepének tőszomszédságában fogadták a júliusi Eb szervezésében részt vett szakembereket. A hazai szövetséget Gallai István képviselte, aki elárulta, 2020-ban ismét jelentős esemény házigazdája lehet a koronázóváros.

Az Alba Volán SC elnöke, Tóth István közölte, az elmúlt három évtizedben 25 komoly nemzetközi viadalt rendeztek, hol egyedül, hol a hazai szövetséggel teljes egyetértésben. Az utóbbi viadalokat a MÖSZ irányította, de mindenben együttműködtek a Volán Fehérvárral.

– Az első komoly viadalunk az 1987-es ifjúsági barátság verseny, ismertebb nevén az IBV volt, három évvel később, 1990 nyarán a junior-világbajnokságot szerveztük, amelyen Katona Ferenc nyert meg mindent, ami nyerhető. Aztán jöttek a felnőtt-Európa-bajnokságok, világkupák, junior-vb-k, egyéb felnőtt- és utánpótlás-események. Ebbe a sorba illeszkedik a múlt hétfőn zárult Eb, amelyen több érmet szereztek versenyzőink. Úgy gondolom, nemcsak sportolóink végeztek remek munkát, a szervezésben részt vevők is. Egy éve a junior-világbajnokság annyira jól sikerült, hogy a nemzetközi szövetség a legjobban szervezett viadalnak nyilvánította. Úgy gondolom, ezúttal azt is sikerült felülmúlnunk – közölte Tóth István.

Gallai István, a MÖSZ főtitkára, Tóth István klubelnök, az Eb-n váltóban szereplő Fröhlich Tamás és Sárvári László ügyvezető elégedetten értékelte a kontinensviadalt
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

Hozzátette, ebben komoly szerep jutott a város vezetőinek, Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila sportot is felügyelő alpolgármester a városgondnokság szakembereivel mindenben partner volt. A település új sportcsarnoka, a Széna téri létesítmény jól vizsgázott a vívás során, a megszokott és bevált helyszínen, az uszodában szelték a habokat a versenyzők, a Bregyóban felépített lovarda és az atlétikai centrum pályája tökéletes otthona volt a kombinált versenyszámnak. Az Alba Volán SC ügyvezetője, Sárvári László sietve tette hozzá, a Bregyó közi létesítményben házigazdának számító ARAK illetékesei is mindenben támogatták a kontinensviadal zökkenőmentes lebonyolítását.

A MÖSZ főtitkára, Gallai István jelezte, jövőre nem rendez világversenyt hazánk, ellenben 2020-ban kettőt is, az U17-es és U19-es Eb-t egyszerre, majd ezt követően a junior-Európa-bajnokságot. Egyik eseménynek biztosan Fehérvár lesz a házigazdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában