Bajnokok Ligája vagy Európa-liga?

2018.08.15. 18:26

Hat év után csoportkörben a MOL Vidi FC

A Malmö FF kiejtésével a Mol Vidi FC labdarúgócsapata bejutott a Bajnokok Ligája rájátszásába, de a playoff eredményétől függetlenül már így is garantált a további nyolc nemzetközi összecsapás. Ha az AEK Athén ellen nem is járna sikerrel a Vidi, az Európa-liga csoportkörében marad porondon.

Ferencz Balázs

Ahogy ennél az esetnél Paulo Vinícius, a Vidi a Malmö fölé kerekedett a BL-ben

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A Mol Vidi FC hatalmas hőstettet vitt véghez. Végig szervezetten futballozott a svéd bajnok, Malmö FF ellen, s még az sem zökkentette ki a csapatot, hogy a 67. percben Lazovics büntetőjét védte a malmői kapus.

– Sokat beszéltem az álmunkról a nyár folyamán, lehet, néhányan úgy gondolták, ennek a fickónak elment az esze. De a lényeg az volt, hogy a játékosok hittek benne, és egy nagyon nagy eredményt értek el. Gratulálok mindannyiuknak, büszke vagyok rájuk! Hat év után van ismét magyar csapat, ismét a Vidi valamelyik csoportkörben, ez nagy dolog

– vélekedett Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője.

– Nem lettem ideges a kihagyott büntető után, ráadásul jól jött nekünk a háló javítása miatti szünet. Ekkor én is mondtam pár szót, valamint csapatkapitányunk, Juhász Roli is előállt – nemhiába ő a kapitány –, és beszélt a többiekkel.

Az edző, Marko Nikolics az európai jövőbe tekint
Fotó: Molvidi

– Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutni, hogy sikerült megvalósítani azt, amit elterveztünk. Kimaradt ugyan egy tizenegyes, de ez benne van a játékban. Szerencsére a szervezettségünk megmaradt, s amikor a büntető után a hálót igazgatták, javítgatták, arról beszélgettünk, hogy ebből nem szabad egy picit sem alább adni. Igazi csapatként álltunk helyt – értékelt Juhász Roland.

– Helyén kell kezelni minden egyes mérkőzést, s meccsről meccsre kell előretekintenünk. A legfontosabb, hogy még élesebb legyen a csapat. Remélem, hogy a fejlődés folyamatos lesz, s meglesz az eredménye is.

– Örömteli, hogy ilyen problémáink vannak a Bajnokok Ligájában, hogy ki lesz a következő ellenfelünk. Boldog az egész csapat – fogalmazott Kovács István, aki a Malmö ellen is remekül futballozott. – Köszönjük azoknak a szurkolóknak, akik eljöttek, s azoknak is, akik a tévé előtt drukkoltak. Mert ez értük volt, s velük együtt értük el ezt a sikert. Evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy itt nem állunk meg, próbálunk olyan teljesítményt nyújtani, amivel a következő, jobb csapatot is legyőzhetjük. Nem játszottunk sziporkázóan, de hadd ne kérjek most elnézést ezért, mert amit elterveztünk védekezésben, azt sikerült véghez vinnünk, és támadásban is voltak lehetőségeink. Nekem kimaradt egy nagy helyzetem, valamint volt egy tizenegyesünk. De ez nem von le semmit a csapat érdemeiből, mert annak ellenére, hogy a Malmö is jobb csapat volt, mint mi, mi jutottunk tovább – fogalmazott cinikus mosollyal Kovács István.

Ahogy ennél az esetnél Paulo Vinícius, a Vidi a Malmö fölé kerekedett a BL-ben
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Most gyorsan megfelelő módot kell találnunk a regenerációra, aztán jön a többi mérkőzés – tette hozzá a szerb tréner.

– Nem szeretnék még a csoportkörről beszélni, hiszen előtte jön az AEK elleni találkozó, illetve bajnokik is vannak. Az biztos, hogy az AEK Athén ellen sem mi leszünk az esélyesek, de ahogyan eddig is, mindent megteszünk majd azért, hogy jó eredményt érjünk el a rájátszásban. Azt gondolom, hogy szereplésünk nemcsak a klubnak és a játékosoknak, hanem az egész magyar labdarúgásnak is jó reklám, a tavalyi 8 után ebben a szezonban már minimum 14 nemzetközi találkozót játszunk majd. Két év alatt 22 európai meccs, úgy gondolom, ez már valami! A fehérvári együttes játékoskerete minden bizonnyal bővül a napokban. A tervek szerint három, négy, de lehet, több játékost – magyart és külföldit – szerződtet a klub.

– Vannak konkrét neveink is, bízom benne, hogy hamarosan itt lesznek! Ne felejtsük, már csoportkörös csapat vagyunk, ez is csábító lehet a labdarúgóknak, akik eddig nem döntöttek.

AZ AEK ATHÉN LESZ A VIDI ELLENFELE

12-SZERES görög bajnok vár a Mol Vidi FC együttesére a Bajnokok Ligája rájátszásában. Az AEK Athén kedvező helyzetből várta a skót Celtic Glasgow elleni viszszavágót a 3. selejtezőkörben, hiszen az első meccsen Skóciában 1-1-es döntetlenre végzett. Az athéni olimpiai stadionban aztán már az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert a sárga-feketék, s végül 2-1-re nyertek. A 37,3 millió euró összértékű játékoskerettel rendelkező görögök a playoff párharc első összecsapásán a budapesti Groupama Arénában vendégeskednek a Vidinél, jövő szerdán 21 órától. A visszavágót augusztus 28-án, kedden rendezik Görögországban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában