Fröhlich Tamás biztosan indul

2018.08.03. 09:02

Fehérvári öttusázók is szerepelnek majd a vébén

Szeptember derekán, Mexikóvárosban rendezik a felnőtt öttusázók világbajnokságát, fehérvári szereplőkkel. Négyen biztosan indulnak, de lehet, hogy többen.

Horog László

Fröhlich Tamás a hazai rendezésű Európa-bajnokság után a világbajnokságon bizonyíthat

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A közelmúltban rendezett Eb-n Alekszejev Tamara az Alba ÖSE színeiben lett egyéniben 4., csapatban aranyérmes, Kovács Sarolta a Volán Fehérvárt képviselte, az egyéni viadalt követően a dobogó legalsó fokára léphetett, csapatban a legmagasabbra. Kalincsák Eszter női váltóban jutott szóhoz, az biztos volt, hogy Közép-Amerikában nem bizonyíthat. Az Eb-t megelőzően térdsérüléssel bajlódott, versenyszáma után azonnal műtötték, rövidesen újabb beavatkozás vár rá. Demeter Bence egyéniben 5. lett a koronázóvárosban, csapatban pedig ezüstérmes. A szintén volános Fröhlich Tamás férfi váltóban küzdött Szép Balázs társaságában, a lovaglásnál szálltak el érmes reményeik, végül az utolsó előtti, 11. helyen zártak. Az korábban nyilvánvalóvá vált, hogy Fröhlich Mexikóban biztosan szerephez jut a váltóban, ezúttal Bereczki Richárd társaként, ám a legújabb információk szerint mix váltóban harcolhat. Hölgy partnere még nem ismert.

– Nem lesz egyszerű dolgom, mivel a vb elején, egymás utáni napokon rendezik a férfi és a vegyes váltó küzdelmeit. Igyekszem jól felkészülni és szeretnék sokkal jobban szerepelni, mint az Eb-n. A lovaglással volt gond, Balázs nulla pontot lovagolt, én már nem is mehettem be a pályára, ezzel elszálltak a dobogós reményeink. Előzőleg jól ment mindkettőnknek, kiszámoltuk, átlagos teljesítmény esetén éremért harcoltunk volna – közölte Fröhlich.

Fröhlich Tamás a hazai rendezésű Európa-bajnokság után a világbajnokságon bizonyíthat
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal először szerepel felnőtt vb-n, az utánpótlás seregszemléken már bizonyított. Ifjúsági világbajnokságon 4. lett, ifi Eb-n váltóban aranyérmet szerzett, háromtusa Eb-n bronzérmes csapatban. Egy éve Kairóban, felnőtt Világkupán állt rajthoz, de nem egyéniben, hanem mix váltóban, harmadik lett Alekszejev Tamarával.

Fröhlich tehát biztosan ott lesz az év fő versenyén, de felcsillant a remény klubtársa, Harangozó Bence számára is. A szövetség illetékesei jelezték, tartalékként számítanak rá, ugyanis a tavalyi, kairói vb-n egyéniben ezüstérmes, a nemrég zárult fehérvári Eb-t kihagyó Kasza Róbert combsérülése súlyosabb a vártnál, lehet, nem indulhat a tengerentúlon. Ebben az esetben Harangozó rajthoz állhat, igaz, nem egyéniben, hanem váltóban. Sok még a kérdőjel, de Harangozó reménykedik.

Harangozó (balra) és Málits 2015-ben Eb-t nyertek váltóban
Fotó: Horog László/ Fejér Megyei Hírlap

– Lehet, hogy lehetőséget kapok a bizonyításra, de nem élem bele magam, nem szeretnék nagyot csalódni. Ez az edzésmunkámon természetesen nem látszik, úgy készülök, mintha induló lennek Mexikóvárosban. Motivál, hogy kaptam egy esélyt, amire korábban nem gondoltam. A formám jónak mondható, a fehérvári Eb után a volános, felnőtt csapat tagjai négy nap pihenőhöz jutottak, e hét elején kezdtük újra a munkát. Tavaly, Kairóban egyéniben indultam, kiestem a selejtezőben. Előzőleg, 2015 augusztusában váltóban klubtársammal, Málits Istvánnal ezüstérmesek lettünk az Eb-n, az angliai Bath-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában