Igazi vezér volt Athénban

2018.08.31. 09:30

Danko Lazovics boldog, hogy a Vidiben játszhat

Amióta a Mol Vidi FC-ben futballozik Danko Lazovics, sok kritika éri Magyarországon. Megosztó személyiség, aki színészi képességeit is előszeretettel megvillantja a pályán, de tény: klasszis labdarúgó. Ezt bizonyította az AEK Athén elleni párharcban is.

Ferencz Balázs

Danko Lazovics a csapat egyik legjobbja volt az AEK Athén elleni mérkőzéseken

Fotó: MolVidi.hu/Cuhorka Ádám

Athén, a BL-playoff visszavágója, 30. perc. Danko Lazovics labdája gyorsan, jó irányba csapódott a 23 méteres szabadrúgás után, de Vaszilisz Barkasz hatalmas vetődéssel hárított. Ha az a labda beakad a jobb felsőbe, minden máshogy alakul. A Mol Vidi FC búcsúzott a Bajnokok Ligájától, az Európa-liga csoportkörében folytatja nemzetközi portyáját.

Büszkének kell lennünk. Ugyanakkor szomorúak vagyunk, mert már nem kép­viselhetjük Magyarországot a legrangosabb sorozatban. Pedig küzdöttünk, hajtottunk

– tekintett vissza az AEK Athén elleni párharcra a fehérváriak szerb támadója, Danko Lazovics.

– A futballban szükség van némi szerencsére is, megérdemeltük volna, hogy szerencsések legyünk. Nagyon büszke vagyok, de nagyon szomorú is, mert nagy lehetőség előtt álltunk. Jól küzdöttünk, az utóbbi két évben rengeteget dolgoztunk, bajnokságot nyertünk, az Európa-liga csoportkörében játszhatunk majd, majdnem bejutottunk a Bajnokok Ligája főtáblájára, de most már csak előre kell nézni.

A 35 esztendős, sok nagy csatát megélt Lazovics arra is kitért, hogy az együttesnek erősítésre van szüksége ahhoz, hogy eredményes legyen Európában.

– Láthatjuk, hogy a Bajnokok Ligája csoportköréhez több minőség kell a Vidibe. Remélem, jövőre sikerül bejutnunk. Úgy érzem, hogy a magyar labdarúgás ismét nagyon fontos szerepet játszik majd Európában. Ez csak a kezdet. Több minőségi labdarúgónak kell lennie a csapatban, hogy minden évben ott legyen a klub a csoportkörben.

Vaszilisz Barkasz, az AEK Athén kapusa elismerte, a legnagyobbat Lazovics szabadrúgásánál kellett védenie a párharcban, ott akkor minden tudására és egy kis szerencsére is szüksége volt.

Danko Lazovics a csapat egyik legjobbja volt az AEK Athén elleni mérkőzéseken
Fotó: MolVidi.hu/Cuhorka Ádám

– Barkasz többször megmentette a csapatát, kívánom nekik, hogy sikeresek legyenek a Bajnokok Ligájában. Megérdemelték, hogy ott legyenek. A futballt gólra játsszák – mondta Lazovics. – Nagyon kevés, még némi minőség hiányzott a továbbjutáshoz. Jó lenne, ha minél előbb érkeznének új játékosok, mert bajnokságot és kupát szeretnénk nyerni, s jól szeretnénk képviselni az országot az Európa-ligában is.

A lefújás után elszabadultak az indulatok az Olimpiai Stadion gyepén, némi dulakodás alakult ki a két csapat játékosai között. Livaját ki is állította a bíró.

– Csak azt éreztem a meccs végén, hogy megrúgnak, de nem láttam, hogy ki volt. De ez benne van a futballban, megértem, ha valakiből előtörnek az érzelmek, én is ilyen vagyok – mosolygott a Vidi szerb játékosa. Lazovics úgy érzi, jól döntött, amikor Székesfehérvárra szerződött.

– A többi magyar csapatnak is harcolnia kell azért, hogy minden évben ott lehessen Európában. Erősödnek a klubok, jó az infrastruktúra, megérdemlik, hogy ott legyenek. Boldog vagyok, hogy itt játszhatok, örülök, hogy részese lehetek a fejlődésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában